USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

ЦАХАЛ готується до наземного вторгнення в сектор Гази. Що сталося за ніч

13 Жовтня 2023 08:25
Армія оборони Ізраїлю повідомила в ООН про те, що все палестинське населення з півночі має переселитися до південної частини сектора Гази протягом 24 годин.

Про це пише Бабель із посиланням на Times of Israel.

У повідомленні речника, який це оголосив, ішлося, що ЦАХАЛ може бути готовий розпочати наземне вторгнення після шести днів повітряного бомбардування. Приблизно 1,1 мільйона палестинців живуть у північній частині сектора Гази. В ООН вважають, що неможливо провести таку евакуацію «без руйнівних гуманітарних наслідків».

Наразі, за даними ООН, понад 423 тисячі палестинців стали внутрішніми біженцями в регіоні.

Ізраїль уже ввів повну облогу сектора Гази: відключив воду, електроенергію і газ; закрив свої прикордонні переходи й обстрілює єгипетський перехід Рафах, тимчасово зробивши його теж непридатним для використання.

Читати ще: Вагнерівці готували ХАМАС до атаки на Ізраїль, – ЦНС

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) попереджає, що система охорони здоровʼя сектора Гази досягла «переломної точки» — залишилося мало часу до гуманітарної катастрофи.

ООН закликає виділити $294 мільйони для «найнагальніших потреб» у Газі та на Західному березі. Ці гроші призначені для понад 1,2 мільйона людей.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Йорданії, де зустрінеться з королем Абдаллою II і президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом. Потім він вирушить до Єгипту, Обʼєднаних Арабських Еміратів і Катару — США активізують дипломатичну співпрацю після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Читати ще: Кількість загиблих в Ізраїлі українців зросла до семи

А до Ізраїлю приїдуть президенти Європейської комісії та Європарламенту Урсула фон дер Ляєн і Роберта Мецола, щоб висловити солідарність із жертвами терактів ХАМАС і зустрітися з владою країни. Також в Ізраїль прибуде міністр оборони США Ллойд Остін.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Ізраїль у використанні забороненого білого фосфору в Газі та південному Лівані в останні кілька днів. Організація перевірила відео, зняті в Лівані та Газі 10 та 11 жовтня 2023 року, на яких видно вибухи білого фосфору. Він може завдати людям значних травм і підпалити будівлі.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 13 Жовтня 2023 09:29
Після цих бомбардувань і обстрілів цивільних співчуття до Ізраїлю в багатьох пропало зовсім.
Олександр до Радувець Ларіса Показати IP 13 Жовтня 2023 13:07
Ти хвора особа, Ларіса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus