USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Це не наша машина і не наша барда», – директор цукрового заводу про звинувачення у провокації

3 Липня 2019 12:42
Директор Гнідавського цукрового заводу стверджує, що машина, з якої здійснили злив барди у міську каналізацію Луцька, не належить підприємству.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 3 липня.

Голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад закликав міську владу якомога швидше розібратися в ситуації щодо факту зливання барди у міську каналізацію.

«Я знаю точно, що це не наша машина і не наша барда. Це однозначно не наша машина, я гарантую», - стверджував він.

З його слів, побудований два роки тому біоетанольний завод має 50-метрову захисну зону, через яку не поширюється неприємний запах. Водночас, зі слів Новосада, біоетанольний завод не робить жодних скидів на поля фільтрації цукрового заводу. Мелясна барда, мовляв, використовується на полях господарств, які працюють за договорами із заводом. Зливи меляси, з його слів, здійснюють у межах норм і її запах не є домінуючим. Наразі на підприємстві зробили проект вартістю в межах 15 мільйонів євро, щоб в майбутньому відмовитися від використання полів фільтрації. 7 мільйонів євро витратили на придбання німецького фільтру і вдвічі зменшили навантаження на поля фільтрації. Зараз, наголосив директор, на поля зливають не більше 3,5-4 тисяч тонн скидів.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад відзначив, що, хоч машину не вдалося зафіксувати, у колодязі виявили мелясну барду, яку виробляє завод. Зі слів Недопада, «БІО ПЕК» здійснив провокацію, щоб уникнути відповідальності за поширення смороду.

Нагадаємо, у місті збирають підписи для позапланової перевірки заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
нострадамус Показати IP 3 Липня 2019 12:49
машину кофіскувати!..
777 Показати IP 3 Липня 2019 13:17
Да конечно не вы и машина не ваша и вообще мы тут розы нюхаем. Щас славик доляху занесет и вообще не было никакой машины....
Дістали до 777 Показати IP 3 Липня 2019 16:56
Дуже мені цікаво, як можа виявити, що це барда?
скептик до Дістали Показати IP 4 Липня 2019 09:50
по запаху

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus