USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«БІО ПЕК» заявляє, що не зливає відходи на поля фільтрації з вересня 2017 року

23 Липня 2019 20:10
За словами представника заводу «БІО ПЕК», інженера, підприємство з вересня 2017 року не зливає відходи на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу та в навколишнє природне середовище.

Про це йшлося 23 липня під час громадських слухань у Палаці культури міста Луцька з розгляду питання про вжиті заходи для вирішення екологічної проблеми з поширення смороду.

Насамперед чоловік зауважив, що завод «БІО ПЕК» побудований відповідно до проєкту, який отримав необхідні дозволи всіх належних інстанцій.

«Що стосується поводження з відходами, то завод не скидає барду на поля фільтрації та в навколишнє середовище з вересня 2017 року», – сказав інженер і додав, що відходи не зливаються і в каналізаційну систему, як переконують лучани.

Він повідомив, що підприємство ініціювало перевірку заводу екологічними установами. Перевірка, за словами чоловіка, завершилася вчора, 22 липня. Керівництву заводу винесли приписи і воно зобов’язалося виконати їх умови.

Щодо стану повітря, то представник «БІО ПЕК» зазначив, що перевищення норм шкідливих речовин у повітрі біля заводу не зафіксовано.

Окрім того, інженер сказав, що мелясна барда після виробництва зберігається в спеціальних резервуарах, її потім як добриво заплановано вносити в ґрунти.

Відзначимо, раніше, аби визначити джерело поширення нестерпного смороду, створена при міськраді тимчасова комісія перевірила роботу низки підприємств. Результат однозначний – причиною різкого погіршення екологічного стану міста є неправомірне розміщення відходів мелясної барди ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія» на полях фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод».

Із 15 липня поля фільтрації засипають ґрунтом і вапном, а також тривають роботи зі знезараження рідин.

Своєю чергою, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомляв, що міськрада не досягла домовленостей із «БІО ПЕК». Умова міськради лише одна – встановлення заводом сертифікованого обладнання, що унеможливить виникнення смороду, або призупинення роботи підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ігор Показати IP 23 Липня 2019 20:40
Можливо, не зливають, а відкачують. 2 чи 3 роки тому для цього прокладали пластмасову напірну трубу ф400 мм на поля фільтрації, закопали десь на 4 метри.
123 Показати IP 23 Липня 2019 20:46
Пі......дьош!!!
Бухгалтер. Показати IP 23 Липня 2019 21:29
Це дуже легко перевірити. Можна ж порахуати скільки барди утворилося і де вона ділася. І якщо приход рівен расходу - то зливай воду. Вони дійсно нічого не зливають. А якщо є різниця між приходом і розходом, то значить питання до прокуратури.
1 Показати IP 23 Липня 2019 21:29
місцеві жителі цукрового розказують що з цукрового возять відходи не в цистернах а тіпа в зерновозах, в яких ховають бочки з відходами
Віктор Показати IP 24 Липня 2019 00:01
А навіщо зливати на поля фільтрації ? можна ж і у водозлив міста або у каналізацію. А люди нехай номера автівок запишуть чи сфотографують, а то зараз це лише голі слова проти слів "УВАЖАЄМИХ" людей.
думка Показати IP 24 Липня 2019 07:59
А ковбасників і прилеглі села контролюють? Там ще добре треба перевірити!
Льоня Показати IP 24 Липня 2019 08:59
Засралися неслабо, тепер влада неможе розібратися хто де ср*в!
ВВ до Льоня Показати IP 24 Липня 2019 09:45
Якраз таки влада і кришує, роблячи з лучан дурнів.
Анонім до Льоня Показати IP 24 Липня 2019 10:52
оті коричневі ями на відео і фото - це ставки з фекалій, які висохли. Там слой тих какашок метри три, все що поназливали із часів побудови Вересневого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus