USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Це не втручання в релігію, а питання національної безпеки, – волинський нардеп про заборону УПЦ МП

14 Серпня 2022 14:24
Питання заборони УПЦ МП – це питання національної безпеки, як і заборона проросійських партій, закриття проросійських телеканалів, стверджує нардеп від Волині Ігор Гузь.

«Ми сьогодні у війні, у нас гинуть десятки тисяч людей. На превеликий жаль, наша країна в крові. І водночас є релігійно-політична, на жаль, структура, яка все одно комунікує, координується з москви. Так не може бути. Це не просто релігійна тема, а тема національної безпеки», – заявив Гузь в інтерв’ю виданню БУГ.

У релігійній сфері України також була п’ята колона, яка працювала, говорить парламентар, і далі працює на російську федерацію.

Читати ще: На Волині вимагатимуть заборони московського патріархату

Він нагадав, що в парламенті зареєстрований законопроект про заборону УПЦ МП, і він його підтримує. Проте має бути політична воля більшості, щоб його ухвалити. Її зараз немає.

Читати ще: «Конституція, на жаль, захищає права депутата», – Ігор Гузь про нардепів від ОПЗЖ

Щодо позиції депутата, то він нагадав, що кілька місяців тому була створена кампанія «Єднаймося», яка досі працює:

«Ми допомагаємо парафіям УПЦ МП переходити в Православну церкву України юридично і організаційно. Дуже багато звернень є. І цей процес триває».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 14 Серпня 2022 15:32
РПЦ обманює своїх вірян,використовуючи у назві слово " українська"....треба заборонити не саму секту , а назву упц....
Наталка до дідо Показати IP 14 Серпня 2022 21:37
Пцу обманює, і ті люди, які її покинули це бачать...слава Богу пелена зійшла з очей. Антихрист з'явиться у світ великим обманщиком...ніщо інше не є і ця структура. Віряни пцу самі відвертають людей від себе, і добре...правда про це не напишуть, але люди цих сварливих, невихованих, хамовитих людей покидають. Одне зло та ненависть, а потім питають чого стільки болячок. Чим людина наповнена те і випромінює. Якщо одні матюки - то вони точно підкошують здоров'я того хто їх шле. А життя коротке, щоб бути разом із цими нещасними, незадоволеними людьми у яких немає ЛЮБОВІ!
Клава Показати IP 14 Серпня 2022 16:22
навпроти автозаводу відчинили московську церкву (це при тому, що за мостом діє аналогічна).. навіщо дратуєте паству ?..
Олександр Показати IP 14 Серпня 2022 17:00
Питання національної безпеки - продажні суди, корумповані митниці, нечесна поліція, вічно голодні депутати... А питання церкви використовують, щоб від всього цього жаху відвернути увагу. Хоча все одно ви це не надрукуєте
Бурят до Олександр Показати IP 14 Серпня 2022 22:20
Асвабадітелі на танках їдуть в Україну асвабаждать 'ганімую' каноническую УПЦМП от националистов и бандеровцев. Ви ж розтрубили на весь світ, що вас 'рейдерскіє захвати' ваших храмів. Скабеєви і Соловйови це все рік транслювали для російського глядача. Почитайте методички російських солдат. І ви будете казати, що це не питання національної безпеки???
Сергій Показати IP 14 Серпня 2022 22:29
От звикли вішати ярлики «фсбшна церква», «агенти кремля», «5 колона» і т.д. А де конкретні факти? Що священники УПЦ зробили протизаконного чи вони на проповідях підіймають політичні теми ( як це постійно роблять пцу) чи вихваляють російську владу, чи комусь нав‘язують якісь свої політичні погляди? На відміну від пцу -НІ. Вони моляться Богу і за мир в Україні в т.ч. Роблять те що має робити істинна церква Христова, а не політична організація створена порошенком.
Пушкін до Сергій Показати IP 16 Серпня 2022 10:54
Некрасов, Пушкін теж закликали "сеять разумное, доброе, вечное", і книжки з росії ніби теж дуже позитивні і добрі, і фільми з росії теж нічого поганого не пропагують... Правда ? І пам"ятники пушкіну і катерині нікому ж не заважають, Правда ? І назви вулиць Кірова, Щепкіна, чи Добролюбова нікому не заважають ? Але потім з"являється такий собі жириновський чи толстой і заявляє громадянам росії - Так ето же наша земля ! Там живут русские люди, только язик наш они смешали с польским ! И религия у них наша, русская ! Надо их "асвабадить" от нацистов и вернуть под крило матушки-россии ! Мораль цієї басні - треба розривати УСІ зв"!язки з північним сусідом. Інакже буде жириновсикий-2, толстой-2 і путін-2. Невже це ще комусь незрозуміло ???
Правда Показати IP 15 Серпня 2022 06:04
А пан депутат хоча би знає,що в нас церква відділена від держави.А щоб позбутися цієї дійсно кегебіської,людиноненависницької церкви,потрібно просто туди не ходити і не нести гроші,а пим паче від час війни і вбивств українціві вони згине.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus