USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гнилі продукти і вицвілі костюми: Пустовіт закликав лучан оминати Центральний ринок через небезпеку

11 Лютого 2020 11:18
У Луцькій міській раді закликали лучан тимчасово утриматися від відвідин території Центрального ринку через нестабільну ситуацію, що несе великий ризик для здоров’я та життя.

Із таким зверненням до містян під час оперативної наради сьогодні, 11 лютого, виступив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«Ми всі знаємо, що все в цому житті має свій початок та завершення. Колись була одна мода, минала, з’являляся інша. Колись люди мали одні професії, до прикладу сажотруси, тепер їх немає. Все в цьому світі змінюється. І час ринків, що знаходяться в центрі міста, підійшов до кінця. Я звертаюсь до працівників Центрального ринку: так, ви багато і важко працювали. Я не хочу сказати, що це був героїчний вчинок. Але це – ваш вчинок. Ви були вчителями, ви покинули дітей і пішли на ринок торгувати, і я цього не засуджую. Але я вважаю, що сьогодні виходити на цю трибуну і маніпулювати тим, що у минулому ви були вчителями, недоцільно. Я був військовим, і ми разом з офіцерами по шість місяців не отримували заробітної платні. Але ми відслужили. Ви вибрали цей шлях. Але ви й повинні розуміти, що «тимчасове» розтягнулося на 30 років», – зазначив посадовець.

Окрім того, він наголосив, що «бардак» у центрі міста існувати вічно не може – подобається це підприємцям чи ні. До того ж базарників не просять припинити підприємницьку діяльність, а лише переїхати на нове місце.

«Я розумію, що мова йде про бізнесменів, підприємців, які мають нормальні статки, збудували за цей час будинки та придбали автомобілі. Честь їм і хвала за це. Але давайте не говорити, що це – останній шматок хліба. Вас не просять припинити своєї діяльності, а всього лиш переїхати на нове місце. У нас заводи міняють своє місце розташування. Були ж заводи і фабрики у центрі міста, але сьогодні їх немає. Все винесли за межі міста. Так само й ринок не може бути у центрі міста», – акцентував виконувач повноважень міського очільника.

Григорій Пустовіт зауважив, що замість того, щоб боротися за покупця, який відданий цьому ринку, підприємці відлякують лучан своєю поведінкою.

«Люди йшли до вас, не зважаючи на те, що їм продавали гнилі оселедці, помідори та огірки, туфлі, що розлазились та костюми, що вигорали через місяць. Але покупці йшли – бо то таке життя. Хочуть купувати на ринку – хай купують. Але якщо сьогодні Центральний ринок перетворився на джерело небезпеки... Хіба туди підуть люди? І не розуміють підприємці, що чим більше тягнуть час з перенесенням ринку, тим більше втрачають покупців, бо ж люди не чекатимуть, коли все закінчиться, а просто швидко переорієнтуються на Варшавський чи Північний ринок. Центральний ринок втрачає та відштовхує свого покупця».
«Я розумію, що кожен місяць ви мали величезні прибутки, які й не снилися нашим громадянам чи працівникам міської ради. Розумію, що це – центрове місце. Я розумію, що на Новому ринку доведеться отримувати вдвічі менше прибутків, особливо на початку. Якщо ви туди переїдете – ваш покупець поїде за вами. А сьогодні ваш покупець на інших ринках. І ви його звідти вже не заберете. Тому, якщо не вірите мені – поговоріть з економістами. І вони підтвердять, що ви втрачаєте покупця, займаючи глуху оборону. Поліція сьогодні порушила масу кримінальних справ про перешкоджання діяльності органам місцевого самоврядування та муніципальної варти. І рано чи пізно доведеться відповідати», – сказав посадовець.

Разом із тим, він наголосив, що на теперішньому місці дислокації Центрального ринку торгівлі більше не буде. До того ж, зі слів посадовця, багато підприємців хочуть вивезти свої кіоски з території старого ринку, однак їм цього зробити не дають.
«Тут вам торгівлі більше не буде. Багато підприємців хочуть сьогодні переїхати, але їм не дають. Не можна туди заїхати технікою і забрати ні павільйон, ні кіоск. Це ж не поліція забороняє, не муніципальна варта. Є мафія, яка прибрала все до своїх рук, і не дає людям виїхати та забрати своє майно. Хоча здоровий глузд підказує зберегти свій бізнес та торгівлю. Бережіть покупця. Ви вперлися в це місце і не хочете його відпустити. А лучани хіба не мають права на гарне та комфортне Старе місто? Муніципальну варту обвинувачують у неприпустимих діях. Яких? Що ми не можемо демонтувати паркан, який не має власника? А поліція спокійно стоїть і на все це перешкоджання споглядає. Для працівників поліції не може бути подвійних стандартів. Коли біля приміщення поліції зупинився торговий табір, ми почули поліцію, провели позачерговий виконком, і у той же день це питання вирішили. То, виходить, що біля поліції не можна торгувати, а біля Луцького замку можна? Я вірю в нову поліцію і сподіваюсь на її підтримку. Чому поліція не звертає уваги, що багато молодих людей у балаклавах і спортивних костюмах назвалися працівниками ринку, а насправді ніколи до ринку не мали відношення. Але ні, це, на думку поліції, не «ті тушки», а працівники ринку», – звернувся до торговців Пустовіт.

Також він зауважив, що сьогодні «базарники» побили МАФ на Замковій, де грілися патрульні муніципали.

«Понищили все. Ми не можемо його демонтувати й вивезти. Не пускають забрати свій МАФ! Дика ситуація!» – обурюється посадовець.

Також Григорій Пустовіт висловив слова вдячності лучанам за величезну підтримку і розуміння ситуації.

«Цей ринок вже сам себе знищив. Чомусь здоровий глузд не хоче перемогти. Я закликаю лучан не відвідувати цей ринок зараз, бо ми не можемо гарантувати безпеку життю та здоров’ю людей на цьому ринку, поки не буде вирішена проблема. В нас є інші ринки – переорієнтовуйтесь на них. Ви ж бачили, що в чатах писали про цвяхи та заточки. Я не думаю, що їх би застосовували до покупців, але це неприпустимі речі. Я хочу сказати, що ми будемо діяти у відповідності до чинного законодавства. Ми перенесемо цей ринок. Я вірю,що працівники ринку стануть на бік здорового глузду і самостійно перевезуть свої МАФи. Ця історія дуже складна, але вона триває роками і прийшов час завершення історії діяльності цього ринку», – резюмував він.

Нагадаємо, учора, 10 лютого, працівники Департаменту Муніципальної варти в супроводі поліції прибули на Старий ринок для демонтажу паркану зі сторони зупинки. Однак цього їм зробити не дали обурені базарники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Лучанка Показати IP 11 Лютого 2020 11:33
Як чуже майно нищити- можна, а муніципалів -зась.
Остап Вакарчук Показати IP 11 Лютого 2020 11:56
Давно пора було гнати цей блошиний гадюшник та цих базарників спекулянтів з історично-культурного центру міста Луцька. Хватить засралися по вуха базарники. Пройде рік чи два і мудрі, а не спекулянти купи-продай, мешканці міста будуть ще раді тому, що старий ринок прибрали.
Бандера Показати IP 11 Лютого 2020 11:57
Подивись на бардак біля СБУ,запустили б туди трактор щоб зміна ці машини з тротуару,що слабо!!!
"Пасивіст" Показати IP 11 Лютого 2020 11:59
Згребти все бульдозерами, ліквідуватисмердючу клоаку у центрі міста!
Ом Показати IP 11 Лютого 2020 12:00
Підтримую. БАЙКОТ СТАРОГО РИНКУ
Ірина до Ом Показати IP 11 Лютого 2020 12:06
Буквар купи спочатку
Ом до Ірина Показати IP 11 Лютого 2020 12:34
Собі купи книжку культура спілкування з людьми
Антон до Ом Показати IP 11 Лютого 2020 13:06
Так, будемо бАйкі один одному розповідати замість походу на цей ринок.
Андрій Показати IP 11 Лютого 2020 12:37
Пам'ятаю одну історію де тітонька розповідала про апельсини наколені... щось ця історія те ж саме мені нагадує. Пане Пустовіте зрозумійте люди повстали проти НЕСПРАВЕДЛИВОСТІ договори діючі до червня а Ви просто обманули. А могли домовитись люди ж Вам повірили і перейшли від облспоживспілки в КП Луцькі ринки... А що тепер??? ДЕ довіра? ДЕ порозуміння? Ви розумієте, що ці люди все-рівно з луцька нікуди не дінуться ... Як жити далі разом
Лучанка Показати IP 11 Лютого 2020 12:42
Підприємці - це ж підприємливі люди , а не дебошири. Світ змінюється, змінюйтесь і ви. Спокійно переміщайте свої товари на ринок Новий та не будьте посміховиськом. Не ви маєте управляти містом , а міська влада наводити повинна порядок.
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 12:57
Певно терміни піджимають , що такий памфлет видав. Ледь дочитав, аж гидко стало
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 13:09
Пустовіт, ви коли були там самі останній раз?
Ол Показати IP 11 Лютого 2020 13:11
Пустовіта - в мери!
Ірина Показати IP 11 Лютого 2020 13:11
Я проти Старого ринку у тому вигляді яким він є. Але Пустовіт показав як він відноситься до людей,які багато років скуповувалися на ринку. Оце насторожує...
Василь Показати IP 11 Лютого 2020 13:11
Треба чітко усвідомити-це провал влади міста.Що базар треба забирати і переносити електропідстанцію десь недалеко(повітряна лінія і кабелі)-це було відомо досить давно.В технічному плані перенести ці будки можна макс.за тиждень,використовуючи два крани і шт. 5 довгомірів.А от в юридичному плані щось не так.Якщо є договори підприємців -то потрібно або зважати на них,або аналювати в встановленому законом порядку. Явна помилка департаменту ЖКГ,комісії ЖКГ під головуванням юриста Козюри і слабо пропрацюване рішення міськради.
Народна прокуратура Показати IP 11 Лютого 2020 13:44
У Кримінальному кодексі є стаття 206 - перешкоджання господарській діяльності. Кваліфікуюча ознака - представником органу влади. Пропоную оцінити таку агітацію представника міськради з точки зору Кримінального кодексу України.
Валюха Показати IP 11 Лютого 2020 13:49
Сидять в теплих кабінетах в руках з чашками кавиі чаю і розказують . Ніби вже скрізь в Луцьку навели порядок залишилось тільки розігнати базарників, а не нормально порядно без гнилих помідорів і "сільодки" вирішити питання. Скільки в місті смердить перепрошую то то від старого базару? ! Владці міста не можуть побороти сморід, не можуть розігнати тих власників великих підприємств які забруднюють місто і людське здоров"я. Але ні їм головніше щоб туристи були і тд. те що стосується їх особисто а не лучан і їхнього впершу чергу здоров"я і безпеки. Але я проти базару в центрі міста.
Правдоруб Показати IP 11 Лютого 2020 13:52
Антиреклама має більший ефект ніж реклама, мовчи-розумніше будеш виглядати...
Степ Показати IP 11 Лютого 2020 13:59
Підприємець ринку КП "Луцькі ринки"міська рада. Цей ланцюжок розірвався. Прямого договору у підприємців ринку з міською радою немає. Усі свої претензії щодо договору до червня 2020 вони мають пред’являти до КП "Луцькі ринки". Юридично міська рада чинить правильно, так як є власником земельної ділянки. Все інше - моральна сторона питання. З людьми потрібно домовлятись!
Андрій до Степ Показати IP 11 Лютого 2020 14:22
ваше твердження хибне засновником КП Луцькі ринки є саме Міська рада, засновник несе відповідальність за створені підприємства. я вже мовчу про моральність цього дійства коли депутати закликали приходьте ми вам ГАРАНТУЄМО.... а вийшов обман :( ПО аналогії виникає ситуація коли злочинець може сказати це не я вкрав це рука....
Анонім до Андрій Показати IP 17 Лютого 2020 17:26
На фото розтрощений ряд з ринку Пахолка де договори до 2027 року. як ви це поясните???
Анатолій до Степ Показати IP 11 Лютого 2020 14:30
Слухай давай без юридичної казуїстики бо я вже слухав на Аверсі одного депутата який казав, що підприємці укладаючи договір з міською радою мали найняти юристів і добре вичитувати його... Було слово, слово від в.о. міської влади та депутатів, що ми створюємо комунальне підприємство а Ви йдете до нього і працюєте на бюджет міста. Підприємці виконали угоду з владою хоча могли піти в суди, а влада їх обманула... визнай це... проблема в нечесних діях! а аргументацію можна найти різну.
Іра до Степ Показати IP 17 Лютого 2020 17:24
Так чому вони потрощили ринок Пахолка, де договори до 2027 року??? Фотографія, яка у цій статті з ринку Пахолка, а не з комунального ринку!!!!
Денис Показати IP 11 Лютого 2020 14:00
Купують базарники на гуманітарці барахло за копійки, погладять, причеплять бірки і продають в 100 разів дорожче.
Пилип Орлик до Лучан Показати IP 11 Лютого 2020 14:01
Підприємець-особа, яка має свою справу з метою отримання прибутку у власну кишеню без сплати податків до держави називається - спекулянт та базарник.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2020 14:12
Військовий,хоч і колишній так себе не поводить!!!Ходив і буду ходити на ринок і ніяка дешева брехня не переконає мене в іншом!!А ці заклики схожі на ниття "базарної баби"!!!Якщо ви колишній військовий,то зробіть таку ласку,підіть з цієї посади і дайте працювати іншим,які дійсно дбають про людей,лучан!!!
Олена підприємець Показати IP 11 Лютого 2020 14:33
Нехай Пустовіт піде попродає на базар і буде знати а не розказує. Це йому не сидіти в кріслі і не бачити простих людей які копійка до копійки щоб купити щось подешевше.
Незнайомка до Олена підприємець Показати IP 13 Лютого 2020 22:05
От хто хто, а базарники то точно найбідніші люди. То йдіть на заводи працєйте, якщо вам така біда на базарі.
До аноніма Показати IP 11 Лютого 2020 15:11
Не путайте будьласка військових із замполітами. Військові відповідали колись за людей , за техніку, за зброю, за казарми, за навчання . за стрільби.То замполіти тільки спочатку за партію леніна ну а потім ті партії які є
анонім Показати IP 11 Лютого 2020 15:48
Пора вже давно їх висилити бо срач розвели біля замку .Стидоба одяг,їда і кури все разом щеб свиней продавалиби .
Михайло Показати IP 12 Лютого 2020 08:24
Якщо влада так переживає за містян нехай прикриє фірму яка виробляє технічний спірт біля цукрового заводу і уже декілька років перетворює місто і околиці дійсно в смердючу яму. Чому усі мовчать? Нас в котрий раз розводять із ринком. А який результат від закриття ринку? Це найважливіше питання. А буде як з привозом на ж/д вокзалі - забудують багатоповерхівками, влуплять торговий центр, туристи будуть в захваті. Люди захищайте простих людей, а не господарів життя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus