USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку шукають ділянку для комунального ринку

22 Березня 2021 13:42
Комунальне підприємство «Луцькі ринки» підшуковує ділянку, на якій хочуть облаштувати ринок.

Про це повідомив директор підприємства Ігор Корольчук під час засідання бюджетної комісії міської ради 22 березня.

Він розповів, що 2020 рік підприємство завершило з мінусом в обсязі 187 тисяч гривень у зв’язку з пандемією: торік підприємців звільнили частково від сплати оренди. Натомість у 2019-му КП отримало понад 500 тисяч чистого прибутку.

Як наголосив Ігор Корольчук, на роботу підприємства вплинула й ситуація з Центральним ринком, де, згідно рішення міської ради, територію звільняють від контейнерів. А переселення підприємців на Новий ринок, додав, не принесло очікуваного ефекту. Тож в місті наразі шукають ділянку для комунального ринку.

«Йде реконструкція Замкової площі і людям кудись треба йти працювати. Ідея про перенесення ринку на ДПЗ, як бачимо, не спрацювала. Ми розуміємо, що це привабливість міста і Замкову площу треба зробити гарно. Тому ми зараз в пошуках земельної ділянки для комунального ринку, бо попит є», - каже Ігор Корольчук.

З його слів, ця ділянка має бути розташована в зручному для лучан місці, щоб до неї було швидко і легко дістатися. Також там потрібно забезпечити нормальні умови для роботи підприємців і дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Нагадаємо, Луцька міська рада виграла всі суди щодо перенесення контейнерів з Центрального ринку за основними справами, тож демонтаж обіцяють продовжити. Крім того, виникла конфліктна ситуація й навколо колишнього ринку «Привіз»: власник новозбудованого на цій ділянці торгового центру обіцяв виділити площі для подальшої здачі в оренду особам, які здійснюють торгівлю власною сільськогосподарською продукцією. Проте підприємець продав цокольну частину приміщення мережі супермаркетів «АТБ».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Внук Показати IP 22 Березня 2021 13:58
А коли я писав, що з ринку на дпз толку як з козла молока, то якісь писаки строчили, що я не правий.
Лучанин до Внук Показати IP 22 Березня 2021 14:10
Напевно через те, що всім до одного місця, що ти пишеш!
Внук до Лучанин Показати IP 22 Березня 2021 14:39
Це тільки підтверджує, що більшість людей ід...ти) так як їхня версія провалилася, а моя - перемогла.
Ша до Внук Показати IP 22 Березня 2021 15:21
Шановні підприємці, вам всім тактовно виписали квитки на роботу в Польщу. Он трускавка розцвітає ... розминайте спини, і "вперьод і с пєснєй", - Польща вас чекає з розпростертими обіймами.
Внук до Ша Показати IP 22 Березня 2021 15:29
Напевно тебе життя образило. Але, на твій жаль, я не відношуся, до жодної з перелічених тобою категорій.
Ша до Внук Показати IP 22 Березня 2021 15:52
Та то взагалі то й не тобі було адресовано, так що не агресуй, бо дійсно подумаю що тебе хтось образив. А так, то це моє бачення цієї негарної ситуації,- не любить місцева влада підприємців, і взамін нічого не пропонує.
підприємцям до Внук Показати IP 23 Березня 2021 09:09
продадуть право на працю вчергове.тут.дорого.дуже дорого.
Правдоруб Показати IP 22 Березня 2021 14:03
На Молоді між будинками 6а та 8 напроти стоянки авто недобудований ринок на 30%, стоїть десяток років і шукати нічого не треба!
Лучанка Показати IP 22 Березня 2021 14:18
Якби усі одночасно переїхали на той ринок дпз і центральний ринок проводив свою діяльність в іншому місці, його відвідувачі їхали б туди де він існує. А допоки він існує там де і був люди будуть ходити туди за звичкою. Тільки виходить що не справедливо якось... Одних вигнали а інші працюють. Я не думаю що буде зручніше їхати десь на ківерцівську на ринок.. Ніж на ДПЗ
Внук до Лучанка Показати IP 22 Березня 2021 14:43
Ніхто не буде в Луцьку їздити на жоден ринок на окраїни міста, ви хоч туди Варшавку перенесіть. Від цього всього виграють лише АТБ та Сільпо, так як більшість людей керується принципами економії затрат часу. Який сенс їхати машруткою чи автомобілем міським трафіком, витрачати кошти на пальне і ще годину часу на транзит свого тіла туди-назад, якщо в національних мережах продукція за практично аналогічною ціною, за винятком деяких категорій товарів, а часом навіть і дешевше, ніж на базарі.
Дід до Внук Показати IP 22 Березня 2021 16:30
Прикол в тому що без Базару ціни в маркетах підуть до гори як на дріжджах. Для р-ну ДПЗ та ближніх сіл той ринок актуальний, решта все вірно, їхати на окраїну - втрата часу.
Оленка до Дід Показати IP 23 Березня 2021 07:10
Прикол в тому,що на базарі ціни дорощі,переконувалась неодноразово.І
Житель до Внук Показати IP 22 Березня 2021 21:39
Та ви що, як же працює в Одесі ринок "сьомий кілометр" при тому що в центрі міста працює "Привіз". Бідні одесити не хочуть 7 км їздити на ринок. Ваші роздуми повний абсурд, на ринок їздять не за відстані а за наповнення, зробіть щоб краще було ніж Всільпо чи Портсіті, тоді і поїдуть до вас. А доти це вимераючий вид і ніяка відсиань цього не змінить, те лайно що робилось на сиаросу і є найбільшим доказом. Ринок не розвивався а перетворювався в клоаку
Внук до Житель Показати IP 22 Березня 2021 22:01
Не порівнюйте "культовий" оптовий 7ий кілометр із будь-яким іншим ринком, та і Одеса це величезне портове місто мільйонник із в рази більшим товарооборотом. А Луцьк це в економічному плані невеличке провінційне містечко - 250 000 населення. Всі Луцькі комерси катали в свої часи, а дехто і зараз на 7ий км, за товаром, який потім продають тут із націнкою від 100%. Тому саме оптовість та дешеві турецько-китайські товари, та стиль життя людей в містах-мільйонниках є основним чинником наявності таких ринків в Одесі. В Луцьку цього не реалізувати. Підтвердження цьому- відсутність підприємців, та і покупців на Новому ринку, бо вони це розуміють.
Семен Показати IP 22 Березня 2021 14:28
Найзручніше для населення, - у центрі міста, біля театру, на майдані біля РАГСу, на майдані перед "Променем", а усі супер-пупер маркети закрити. Воно якось на асфальті, між собачим л*йн*м і гнилими оселедцями, у компанії мух натуральніше виглядатиме. ближче до природи.
Внук до Семен Показати IP 22 Березня 2021 14:49
Не пиши дурниць. Економічно вигідно в Луцьку розташовувати ринок тільки в місці його загальної транспортно-пішої доступності. А ринок загадило безвідповідальне ставлення як адміністрації, так і, як наслідок, самих продавців. Було б бажання, зробити гарні прилавки для адекватних продавців та слідкувати за чистотою, це не так складно. а поламати брудні смердючі палатки заради вигоди деяких бізнесменів - це трошки не те, чого хоче свідома громада міста (і я не про тих горе-атовців з шинами).
123 Показати IP 22 Березня 2021 14:31
В неділю зайшов на Новий ринок біля Кромберга. Це результат переносу. Відкрито приблизно 20 магазинчиків торгують барахлом нікому не потрібним, все інше закрито наглухо. Це приблизно 95 процентів від усіх. Питання: А НАВІЩО ПЕРЕНЕСЛИ І ДЛЯ КОГО?
Олена до 123 Показати IP 23 Березня 2021 14:23
І у всіх зачинених крамничок є власники які платять оренду.
Лучанин Показати IP 22 Березня 2021 14:47
Я теж думаю, що краще в болоті ходити продукти купувати! Навіщо ті сільпо з атб набудували з нижчими цінами і акціями! Я за те, щоб продавці мали де тусуватись і впарювати своє непотрібне лахміття. щоб кожна людина яка приїздить в Луцьк чітко бачила, де купа сміття і нагадженно, там і ринок! А, ну і як же не мати де 100 граммів бахнути, ці ж продавці завжди такі веселі. Особливо круто йти до них і обмінювати бракований товар, або забирати свої гроші назад, коли у тебе навіть чеку немає, думаєш, чи хоть пам'ятає той продавець що тобі щось продав чи ні!
Олена до Лучанин Показати IP 23 Березня 2021 14:26
На Володимирській спіймали продавчиню з овочевого магазинчика, що викидала сміття на узбіччі. Вона раніше торгувала на Центральному ринку
Правда Показати IP 22 Березня 2021 14:52
Потрібно робити зручні,невеликі ринки в густозаселених районах з продажу сільськогосподарської продукції.
Внук до Правда Показати IP 22 Березня 2021 15:02
Такі прості слова для пересічної людина, і така ж величезна проблема для чиновників.
Лучанин до Правда Показати IP 23 Березня 2021 10:17
Так вони і є зараз скрізь!
Лучанка Показати IP 22 Березня 2021 15:34
Шановні, де ваші конструктивні ідеї як зробити наше місто привабливим? Чи влаштовує вас безлад, який існує на Старому ринку: антисанітарія, паркування автомобілів, перекупники і т.д. Нічим не кращий і Варшавський ринок, особливо для сільських продавців, від автостанції, де люди стоять в калюжах і продають сільськогосподарську продукцію. А чи не варто з Нового ринку, зробити щось путнє, де створити всі умови транспортної розв'язки, цивілізовані умови для продажу сільськогосподарської продукції для сільських жителів, не на землі, а на прилавках. Це лише 2 км до центру. І це спрацює, бо в Європі всі ринки знаходяться за межами міст. На ринок ми їздимо на великі закупи у вихідні. Я за Новий ринок.
Лучанин до Лучанка Показати IP 22 Березня 2021 16:24
Чому ви постійно киваєте що робиться у Європі? В інших країнах жінки ходять в паранджі - вдягайте негайно, вона дешевша, на лахах зекономите, можна взагалі простиню намотати - це для прикладу. В нас є свої традиції і розвивати треба їх, а не дивитися що там в тій Європі. Якщо трохи скласти мізки до купи то можна і в нас зробити в рази краще за Європу, от тільки ніхто працювати не хоче, всі хочуть задарма, ніхто не знає як робити свою роботу, проте завжди навчить іншого що і як він має робити. Єдине зручне місце було завди, є і буде (навіть якщо нинішя влада його знищить) лише там де є Центральний ринок. Буде колись влада яка захоче навести там лад, тоді все буде гарно, чисто й привабливо, а перенесення ринків будь-куди нічого не дасть. От чому в тій же Європі якщо люди протоптали доріжку, то там зроблять дорогу для зручності людей, а в нас там зроблять клумбу, засадять чимось, а доріжки зроблять в іншому абсолютно не зручному місці? Питання риторичне.
Народ до Лучанин Показати IP 22 Березня 2021 16:33
Та лучанка то така європейка як я балерина, в багатьох європейських містах є ринки в центрі міста.
Волиняка до Народ Показати IP 23 Березня 2021 10:19
І с*ач такий самий??!! З собаками, циганами, неправильним паркуванням?
Анонім до Лучанка Показати IP 22 Березня 2021 19:16
Тобі з міськради видніше,явно ти не пересічний мешканець
Правда Показати IP 22 Березня 2021 16:10
Ось для прикладу.Стоїть біля Гостинця на Соборності огорожена ділянка років 20.Міська рада віддала комусь в оренду на 49 років і що???А там міг бути зручний компактний сільськогосподарський ринок(невеликий,але зручний) і не ганяли б муніципали бабусь,а так "прикраса"всього району.Прикро.
Внук до Правда Показати IP 22 Березня 2021 16:14
Поясни це таким як "лучанка", а то вона некумекає.
Справедливість Показати IP 22 Березня 2021 17:12
Яке гниле місто! І люди в ньому програвші! Радіють, коли у когось проблеми,дають безглузді поради...Хто ви такі???Щоб судити, давати ради, поради,!?ви ж, як коршуни один на одного!! Що, кожен з вас зробив дієвого для вашого міста?????що?
Комік до Справедливість Показати IP 22 Березня 2021 17:25
Йди проспись
Пенсіонерка Горбата Показати IP 22 Березня 2021 20:35
Даєш авторинок на ДПЗ..!!!Бо вони вже задовбали ті автобариги.. Посрати не вийдеш скрізь вони стирчать зі своїми корчами..На ДПЗ їм саме місце!!
Оленка Показати IP 23 Березня 2021 06:45
Не думаю,що влада запропонує якийсь адекватний варіант. Так,як навколишні села це тепер теж Луцьк ! Ще ринок на ДПЗ буде виглядати,як найкращий варіант і за місце будуть битись...
IGOR Показати IP 23 Березня 2021 07:55
Найкраще місце для ринку на території бувшої армійськї частини на розі вулиць Володимирська і . Львівська. Велика територія, можна привести до ладу під критий ринок адмінбудівлі. Тільки там хочуть розмістити студентське містечко.
Добродій Показати IP 23 Березня 2021 08:00
Добре що той свинарник розігнали,гидко було зайти .
А насправді так ! Показати IP 23 Березня 2021 08:53
Підтвердженням наявності серйозної проблеми є активність дописувачів і їх коментарів ! І треба погодитись, шо в багатьох випадках і в одних, і в других, і в третіх є слушність і раціональне зерно ! Тут однозначно бракує професійності і компетентності влади при розв'язанні порушеного питання.
самовар Показати IP 24 Березня 2021 11:57
колишня грузова залізнична станція біля житлового комплексу яровиця пустуе гектар чур мене взяти двірником

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus