USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Це суцільні мінні поля, – генерал описав підготовку до можливого наступу з Білорусі

5 Січня 2023 12:21
У Генштабі ЗСУ не втомлюються наголошувати, що ситуація на півночі залишається стабільною та ворог поки не формує наступальних угрупувань для повторення сценарію перших тижнів після 24 лютого. Однак все одно пильність втрачати не варто.

Власне, військовий та Герой України Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону констатував, що Сили оборони України замінували чималі території вдовж кордону зі сусідньою державою задля безпеки України, передає 24 канал.

За словами генерала-лейтенанта, українські розвідники постійно відстежують увесь рух підрозділів російської армії з полігонів. ЗСУ помічають усі нові точки, райони дислокації ворожих військ і в разі загрози проінформують про це населення.

«Ми створили угрупування на кордоні з Білоруссю, яке готове гідно зустріти ворога. Київщина досить-таки потужно підготувалася до можливого нового наступу. Йдеться про декілька оборонних рубежів навколо Києва. Загальна їхня протяжність близько тисячі кілометрів», – констатував Павлюк.

Водночас він підкреслив, що створена система оборони є надзвичайно потужною і ворогові пройти повз неї не вдасться. До того ж ЗСУ, у принципі, не планують пропустити окупантів далі кордону.

Читати ще: «Загроза наростає»: на Волині готуються відбивати напад із Білорусі

«Весь кордон з Білоруссю – це суцільні завали, мінні поля. Для того, щоб їх пройти, потрібні зусилля», – сказав військовий.

Додамо, нещодавно очільник Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зауважив, що на території Білорусі перебувають понад 10 тисяч військових країни-терористки. Також він зазначив, що Лукашенко продовжує допомагати Путіну, тому наступ з півночі цілком можливий, однак ворог поки не формує наступальних угрупувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Січня 2023 14:17
"змій горинич" теж існує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus