USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Центр Луцька пропонують звільнити від маршруток

15 Березня 2018 15:36
Аби у центрі міста курсували лише тролейбуси, пропонує кандидат на посаду гендиректора ЛПЕ.

Засідання комісії з організації та проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад відбулося 15 березня у Луцькій міськраді.

Кандидат на посаду генерального директора комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц презентував програму перспективного розвитку підприємства на п’ять років.

Він пропонує здійснювати заходи з вивільнення міста від маршрутних автобусів, адже 90% забруднення повітря завдає саме автомобільний транспорт. Отже, варто, аби у центрі Луцька курсували лише тролейбуси.

Збільшуючи кількість рухомого складу, взяли курс на заміну тролейбусами автобусів на маршрутах № 16, 17 та 17а. Наразі тролейбусів катастрофічно не вистачає – наявні лише 42 тролейбуси, а щоб забезпечити ними усі маршрути, потрібна вдвічі більша кількість.

Важливим також є будівництво контактної мережі від ЛПЗ до мікрорайону вулиці Дубнівської, ремонт опор та контактної мережі на майдані Братський міст, реконструкція контактних мереж на вулиці Львівській, особливо в районі вулиці Потебні та повороту ліворуч до депо.

Збільшувати кількість тролейбусів кандидат пропонує кількома шляхами, зокрема, завдяки закупівлі тролейбусів, що були у вжитку, у Польщі, Чехії. Словаччині, Австрії та Швейцарії. Володимир Пуц повідомив, що особисто оглянув швейцарські тролейбуси і запевнив, що вони можуть прослужити ще протягом багатьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
@ Показати IP 15 Березня 2018 15:56
Розумний чоловік .Тільки щоб щось зробити треба мати за що.На маршрутка вже заробили так і на тролейбусах заробите.Научіться рахувати і меньше крадіть .
До Пуца, а більше до Показати IP 15 Березня 2018 16:40
Давно пора закрити тільки тролейбусами відрізок по вул. Рівненській від ЦУМа до Возєднання - і не яких маршруток. І тоді можливо говорити про наповненість тролейбусів і рахувати доходи при умові дотримання графіків і наповнення маршрутів тролейбусами.
а що Показати IP 15 Березня 2018 16:56
Про яке ще наповнення йде мова? Наш весь громадський транспорт( і тролейбуси, і маршрутки) дихають на ладан. Ні про який сервіс та комфорт нема й близько мови... До того ж та кількість тролейбусів, якою володіє ЛПЕ, не спроможна самостійно забеспечити перевезення пасажиропотоку, особливо в години "ПІК". Обмеживши рух маршруток, без збільшення належної якості тролейбусів ( згадайте, скільки їх горіло під час руху), місто буде в колапсі.
Лучанин Показати IP 15 Березня 2018 17:00
"і запевнив, що вони можуть прослужити ще протягом багатьох років." Це не перспективно купувати секонд хенд, навіть, якщо він і ще кілька років поїздить. В нас є вітчизняні виробники тролейбусів. Якщо купувати своє, тоді відбуваєтся стимулювання розвитку промисловості, з"являються робочі місця. Якщо на державному рівні діяти за принципом: "куплю секонд, бо він дешевший", то це шлях в нікуди. Так можна докеруватись, що всім прийдеться їхати на заробітки...
Ноунейм до Лучанин Показати IP 15 Березня 2018 17:50
В гас шо трали шо маршрутки відчизняне г*вно і то секонд хенд проїздить набагато довше нашого відчизняного, думаю аргументи наводити не потрібно.
Лучанин до Ноунейм Показати IP 16 Березня 2018 09:27
За таким принципом Україна перетвориться на "бананову" точніше "картопляно-пшеничну" республіку, хоча вона вже і так такою є. Відмовлятись від свого, бо воно не таке як закордонне, замість того, щоб його розвивати, це шлях в нікуди, а саме: їздити на роботу в Польщу, Білорусь, Росію. До речі, білоруси також могли сказати, а нащо нам ті Белази, якщо є закордонні. А зараз гляньте на рівень Белазу, це гордість Білорусі. Ех, "патріоти"
Лучанка до Лучанин Показати IP 15 Березня 2018 17:56
А Ви в курсі скільки коштують вітчизняні тролейбуси? Раза в 2-3 дорожчі, це раз! По-друге, той самий ремонт вітчизняних тролейбусів обходиться, на диво, теж дорожче! Ви авто "секонд хенд" купуєте, бо воно що... правильно краще!
Лучанин до Лучанка Показати IP 16 Березня 2018 09:32
2-3 рази дорожчі - це держава платить своїм людям, організовує їм робочі місці. Гляньте скільки людей працює на заводі. Коли купити б.у. закордоне, економія сумнівна, бо місцеве населення в цьому не задіяне. Наші тролейбуси виготовляються - значить їх хтось купує. "авто "секонд хенд" купуєте, бо воно що... правильно краще! " - Правильно, але держава так не повинна робити, вона повинна розвивати щось у себе. Гляньте скільки "поганих" заводів було побудовано за "совєтів", якими до речі досить успішно зараз користуються наші олігархи Порошенко і Ахметов...
Обурений Показати IP 15 Березня 2018 17:06
Хочете сказати ,що на 40 а в районі Автовокзалу де за останні декілька років забудували повністю !будуть ходити лише маршутні таксі 2 і 28 ? Люди проти !!!!зверніть увагу на нашу думку !як компроміс пустіть ще одиниць рейс, а не дві 17-ки до старого ринку.Тоді можна про щось думати, а то платиш 4 грн. і стоїш зранку на одній нозі!Та пересідаєш в центрі тому що райони Ковельскої,Володимирської по іншому не доберешся !
Анонім Показати IP 15 Березня 2018 17:41
Хай краще припинять перекривати дорогу під час спортивних чи інших заходів
Просто Показати IP 16 Березня 2018 12:27
Як ви вже заї@&₽ли реформатори. Виділіть в кожну сім’ю авто і пропонуйте перекривати рух, змінювати транспорт, коли мені буде нас&₽ти на те чим хто їде на роботу. А коли ти в центр в 8.30 стоїш на одній нозі, бо все переповнене і тролейбуси і маршрутки, то ви ще перекрийте рух, щоб взагалі за&&їсти було! Щоб вже прям жити на сра@&ій роботі.і*іотична ідея, яка геть не має націленості на людей, знов лише гроші гроші гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus