USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Ця тварина не потрібна ніде»: Ігор Палиця – про заборону ОПЗЖ та обмін Медведчука на полонених

27 Квітня 2022 22:04
Народні депутати подали звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з проханням цілком заборонити роботу колишніх членів проросійської ОПЗЖ, їхню участь у пленарних засіданнях та в робочих органах українського парламенту.

Про боротьбу із п’ятою колоною у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» розповів народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Нагадаємо, ДБР розпочало обшуки у будинках рідних братів одіозних нардепів від ОПЗЖ – Медведчука та Козака. Їх підозрюють у незаконному видобутку піску на кар’єрах Львівщини. Обидва підозрювані нині переховуються: Сергій Медведчук вилетів з країни ще в січні, а місце перебування Богдана Козака взагалі невідоме.

Тим часом позбавити права голосу нардепів ОПЗЖ і заборонити відвідування пленарних засідань напередодні вимагали у Верховній Раді України.

Читати ще: У ВР хочуть позбавити мандатів Медведчука, Козака та Рабіновича

Діяльність партії, яку прозвали «кузнею колаборантів», Рада нацбезпеки та оборони призупинила 20 березня, утім вже за місяць депутати цієї фракції перейменувалися у депутатську групу «Платформа за життя та мир», аби обійти санкції та вийти з-під заборони.

«Я не знаю, наскільки готовий увесь депутатський корпус до цього кроку. Ми побачимо. Наша заява зареєстрована і до пана Стефанчука, і до регламентного комітету. Безумовно, треба позбавити їх депутатських мандатів. Однак на сьогоднішній день немає відповідного закону. Але є можливість відсторонити їх від права брати участь у парламентських засіданнях за їхню діяльність як колабораціоністів, за їхні поїздки в Москву, розповіді путіну про те, що нібито в Україні «рускій мір і всі ждуть русского спасітєля», – наголосив лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Читати ще: Фракція ОПЗЖ змінила назву і стала групою. Тепер вони «не опозиційні та мирні»

Зі слів політика, якщо серед членів ОПЗЖ є люди, які мають честь і совість, тоді вони повинні самі виступити на черговому засіданні парламенту і скласти депутатські повноваження.

«І те, що вони хочуть себе переназвати – це все маячня, бо таким чином вони уже готують собі майданчик для майбутніх виборів. Вони розуміють, що, коли ми виграємо цю війну, президент розпустить парламент і вижене звідти колабораціоністів. Відповідно, на нових виборах вони знову будуть боротися за ту частинку поки що українського суспільства, якій будуть вкотре розповідати про «рускій мір», тільки, можливо, вже у інших кольорах. Тому поки наші чоловіки та жінки воюють на фронті, ми не маємо права допускати, щоб поплічники путіна брали участь в прийнятті законів, що мають захищати Україну. Саме тому партія «За Майбутнє» і друзі з інших фракцій, що до нас приєднались, будуть вимагати прийняття цієї постанови», – заявив народний обранець.

Читати ще: Депутати Волинської обласної ради вимагають заборонити «ОПЗЖ» і позбавити мандатів її нардепів

На запитання про ставлення щодо обміну Віктора Медведчука на українських військовополонених Ігор Палиця відповів, що не хоче в ефірі озвучувати свої емоції. Утім зазначив: попри те, що дуже важливо зберегти життя військових, «така тварина, як Медведчук, повинна понести найсуворішу кару за все, що зробив Україні».

«Ця мерзота повинна знаходитися у клітці в центрі Києва, щоб люди дивилися йому в очі і плювали. А поміняти на когось… Сьогодні Пєсков заявив, що він їм не потрібен. Ця тварина не потрібна ніде. Натомість він потрібен для того, щоб кожен колаборант бачив, яка доля його чекає», – емоційно зазначив політик.

Ігор Палиця додав, що станом на сьогодні члени колишнього ОПЗЖ шукають, хто іще в парламенті може до них приєднатися, щоб набрати достатню кількість людей.

«Думають, що будуть собі виторговувати якісь преференції і посади в майбутньому Кабміні. Розумієте, для них життя не змінилося. Вони сиділи і два місяці чекали росіян під Києвом. Росіяни не прийшли. Тому вони вирішили, що треба зробити комфортним і спокійним своє життя тут. І заробляти гроші. Але якщо хтось дозволить собі, коли на фронті гинуть наші люди, гратися з ними в такі ігри, таких людей теж будуть вважати колаборантами. Ми не повинні їм дати можливість реінкарнації, як би вони себе не назвали», – підкреслив Ігор Палиця.
Нагадаємо, 20 березня Рада нацбезпеки та оборони зупинила будь-яку діяльність низки політичних партій на час дії воєнного стану. Причина – зв’язки політичних структур з агресором.

Серед тих, чию діяльність було припинено, була й партія «ОПЗЖ». Мін’юсту було доручено вжити заходів, аби невідкладно зупинити діяльність зазначених політсил.

Співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович заявив про зупинення існування політсили 28 березня, але незабаром його заяву видалили з сайту партії.

Значна кількість нардепів від «ОПЗЖ» виїхали за кордон, чимало – ще до вторгнення Росії 24 лютого. Станом на 16 березня 26 нардепів перебували за кордоном. Переважно – представники «ОПЗЖ». Серед тих, хто виїхав, нардеп Ілля Кива. Наразі йому оголошено про підозру в держзраді, а депутатського мандату він позбавлений з середини березні.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus