USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У 2023 році українці самі обиратимуть склад національного журі для Євробачення

17 Травня 2022 23:41
Наступного року українці відкритим голосуванням визначатимуть склад професійного журі від України, яке братиме участь у Євробаченні.

Про це сказав в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії Микола Чернотицький.

«З наступного року однією з новацій по формуванню журі буде наступне: ми зробимо open-call, щоб всі громадяни, хто хотів, могли запропонувати ту чи іншу кандидатуру, яка, на їх погляд, має досвід, має вагу в цій сфері. Після цього зробимо голосування на сайті, і, відповідно, після завершення голосування, після узгодження ЄМС (Європейська мовна спілка – асоціація телерадіомовників, яка організовує міжнародний пісенний конкурс «Євробачення»), таким чином буде сформована професійне журі, яке буде брати участь в голосуванні на Євробаченні наступного року», – сказав Чернотицький.

Голова правління НСТУ також зазначив, що для України у питанні проведення Євробачення в наступному році дуже важливим буде безпековий фактор.

Читати ще: Наступне Євробачення пройде в Україні, – міністр культури

«Я б дуже хотів, і зроблю для цього все можливе, щоб Євробачення пройшло в Україні... Якщо для інших країн питання проведення Євробачення – це питання інфраструктури та фінансів, то, безумовно, для України, дуже важливим і, мабуть, визначальним буде фактор безпековий», – сказав Чорнотицький.

Український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania здобув перемогу у пісенному конкурсі «Євробачення-2022», який відбувся в італійському Турині.

Читати ще: Сопілка для «Стефанії». Хто навчав волинян з гурту Kalush Orchestra

У фіналі національне журі від України не дало жодного балу конкурсанту з Польщі, що викликало обурення українців і скандал навколо оцінок українського журі.

Нагадаємо, до складу українського журі увійшли Вадим Лисиця, Андрій Капраль, Ірина Федишин, Андрій Яцків і Лук’ян Галкін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus