USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Болгарії троє міністрів позбулися портфелів через смертельну ДТП

31 Серпня 2018 18:40
В Болгарії через смертельну аварію автобуса, яка сталась, найбільш імовірно, через невідповідне асфальтове покриття, та яка викрила корупцію і шахрайство у будівництві доріг в країні, прем'єр-міністр звільнив з уряду трьох міністрів.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractive.

На екстреному засіданні кабінету міністрів у п’ятницю прем’єр Бойко Борисов звільнив міністра внутрішніх справ Валентина Радєва, міністра транспорту Івайло Московські і відповідального за регіональний розвиток Ніколая Нанкова.

У смертельній ДТП, яка трапилася неподалік від міста Своге, загинули 17 осіб. Інші потерпілі досі госпіталізовані з важкими травмами.

Автобус, що перевозив пенсіонерів, які прямували на виступ на фольклорному фестивалі, втратив контроль над ділянкою недавно відремонтованої дороги і впав у прірву.

Багато громадян заявили, що асфальт, який використали при укладці секції дороги, зробив її надзвичайно слизькою і небезпечною. Втім, судячи з усього, єдиним кроком влади у зв'язку з цим було встановити дорожній знак зниження швидкості до 40 км/год.

Спочатку влада спробувала звинуватити в аварії водія автобуса, який вижив у ДТП. Але все вказує на те, що водій був всього лише цапом-відбувайлом і не винен.

Тим часом зразки асфальту взяли для аналізу. Його офіційні результати ще не оголошені, але експерти відзначили, що використаний асфальт не підходить для доріг, оскільки він призначений для будівництва паркових алей.

ДТП викликала великий суспільний резонанс. Багато болгар звинуватили уряд в масовому шахрайстві при будівництві доріг. Це стало очевидним через те, що багато нових автомагістралей потребують негайного ремонту. Чимало людей також вказують на відсутність ефективного нагляду за фірмами з будівництва доріг і масову корупцію в цьому процесі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus