USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Флориді звільнили директорку школи за показ скульптури Мікеланджело

27 Березня 2023 23:18
У Флориді директорка школи була змушена піти у відставку, бо учням показали «оголену» скульптуру Мікеланджело «Давид». Деякі батьки обурились і заявили, що це «порнографія».

Інцидент стався на уроці з мистецтва у приватній християнській школі в Таллагассі, штат Флорида, повідомляє The Guardian та HuffPost.

Учням 6 класу віком 11-12 років показали скульптуру видатного італійського митця епохи Відродження Мікеланджело Буонарроті. Статуя зображає оголеного Давида, біблійного героя, який вбиває воїна Голіафа.

Також план уроку включав зображення фрески Мікеланджело «Створення Адама» і картини Боттічеллі «Народження Венери», на яких зображена оголена натура.
Скульптура Мікеланджело «Давид», яка зараз зберігається у Флорентійській академії мистецтв

Дехто з батьків назвав скульптуру Давида «порнографічною». Одна мати заявила, що була дуже засмучена і «її дитина не повинна бачити ці скульптури».

Директорка консервативної школи Хоуп Карраскілла подала у відставку з посади після ультиматуму від шкільної ради: або вона йде, або її звільняють.

Карраскілла розповіла HuffPost, що за шкільним протоколом батькам мають повідомити у листі, що учням будуть показувати «потенційно суперечливі» твори класичного мистецтва.

Однак, в результаті «низки непорозумінь», лист не був надісланий батькам шестикласників, перш ніж їм показали скульптуру Давида.

Жінка пояснила, що десять років викладає класичну освіту і знає, що час від часу трапляються батьки, яких «засмучує» мистецтво епохи Відродження.

Її також не здивувала реакція голови правління школи, республіканця Барні Бішопа ІІІ, але вразило те, що інші члени ради погодилися з ним.

В інтерв’ю виданню Slate Барні Бішоп ІІІ заявив, що проблема не в тому, що учням показували твори мистецтва епохи Відродження, а в тому, що батьки не були повідомлені про це заздалегідь.

«У нас є така практика. Минулого року школа розіслала заздалегідь повідомлення про це. Батьки повинні знати: на уроках учні побачать, почують або будуть говорити про це. Цього року ми не розсилали таких повідомлень», – сказав Бішоп.

ЗМІ також повідомляють, що Бішоп є прихильником губернатора Флориди Рона Десантіса, який є одним із можливих кандидатів у президенти від Республіканської партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
CoBa Показати IP 27 Березня 2023 23:52
показували дітям 6-ого класу, не 9-ого, а 6-ого!
Анарх до CoBa Показати IP 28 Березня 2023 12:41
Як дітям розказувати про ЛГБТ, дозволяти вибирати стать, ідентифікувати себе як тварина або трансгендерами то по законодавству штатів це дозволяється)) а як побачили голу скульптуру то це вже порно))) Країна казкових Довбо****в.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus