USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці проспекту Відродження бунтують проти скандального будівництва

21 Липня 2015 12:46
Замість спорудження торгово-офісного центру з підземним паркінгом під вікнами багатоквартирного будинку мешканці проспекту Відродження вимагають засипати котлован на місці скандального будівництва.

Зустріч щодо незаконного будівництва по проспекту Відродження, 26г мешканців прилеглих будинків та активістів «Народного Контролю» Волині із представниками влади відбулася 21 липня у Луцьку.

Мешканці будинків по проспекту Відродження прийшли, аби висловити протест проти будівництва, яке триває під їхніми вікнами та, на думку, мешканців, створюватиме незручності. Заступник міського голови Лариса Соколовська вважає, що будівництво потрібно завершувати, адже не можна лишити на його місці котлован. Натомість, мешканці вважають, що котлован варто засипати та висадити на ділянці дерева та квіти, адже вона розташована поруч з багатоквартирними будинками, де бракує зелених насаджень. Раніше, мовляв, на вказаній ділянці, яку вони вважають своєю прибудинковою територією, росли фруктові дерева. Як пояснила Лариса Соколовська, котлован вирили для створення підземного паркінгу.



Лучани, які зібралися на зустріч з представниками міської влади, хотіли побачити документацію щодо земельної ділянки та будівництва, вимагаючи його зупинки. Вони хотіли з’ясувати, яким чином ділянку отримали в оренду та чи була змінена її площа. Зі слів Лариси Соколовської, земельна ділянка для будівництва торгово-офісних приміщень куплена в оренду через аукціон ще у 2009 році (міськрада включила ділянку до переліку вільних земельних ділянок у Луцьку). Своєю чергою, мешканці стверджували, що не бачили на ділянці таблички із повідомленням про продаж.

Заступник міського голови наполягала на тому, що раніше мешканці дійшли згоди з підприємцем Оксаною Кушнір під час загальних зборів. Вона зачитала зобов’язання забудовника, затверджені під час зборів, зокрема, про те, що буде облаштований дитячий майданчик для мешканців сусіднього будинку, а новозбудований об’єкт не буде використаний під розважальні заклади та нічні клуби. Вказані документи лучани, які брали участь у зустрічі, назвали підробленими. Зі слів Лариси Соколовської, торік скликали громадські слухання, куди, втім, забудовник привела чимало своїх прихильників, тож захід не відбувся. Відтак, згодом провели збори мешканців у мікрорайоні.

Присутні зауважили, що під час зборів не дійшли згоди з підприємцем. Зі слів мешканців, наприкінці 2013 року на вказаній ділянці почали переносити кабелі, не попередивши їх про це. Відтоді місцеві мешканці почали піднімати питання про законність будівництва та збирати підписи проти забудови.



Головний архітектор міста Леонід Герасимюк зазначив, що за підсумками зборів був підписаний гарантійний лист. Площа забудови, з його слів, – 364 метри квадратні.

Голова Волинського осередку ГО «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук запитав, як саме виглядатиме побудований об’єкт. Леонід Герасимюк продемонстрував ескізну пропозицію вигляду фасаду будівлі та схему підземного паркінгу. Мешканці наполягали на тому, що у паспорті будівництва зображено зовсім інше. Головний архітектор міста визнав, що вони можуть дещо відрізнятися. Активіст наголосив, що на місці скандального будівництва виявили робітників, які працювали без оформлення відповідних документів.



Лариса Соколовська наголосила, що законність продажу земельної ділянки перевіряли неодноразово, й вона не викликає сумнівів. Якщо ж виникають додаткові питання, вона пропонує зібратися та спільно розглянути проект будівництва.

У підсумку, учасники зустрічі вирішили зібратися у четвер, 23 липня, у міській раді, запросивши підприємця, яка здійснює скандальну забудову. Планують розглянути остаточний проект будівництва, затверджений в держархбудконтролі, та з’ясувати, яким чином виглядатиме будівля, з якого боку буде зроблений заїзд на підземну парковку та чи відповідатиме це будівельним нормам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Показати IP 21 Липня 2015 12:57
Нічого страшного як збудують!
345 до Анатоль_ Показати IP 22 Липня 2015 07:33
Як надоїв вже той Данильчук зі своїм дешевим піаром
петроль Показати IP 21 Липня 2015 13:38
відкати отртмали .так що збудують ...бастуй не бастуй отримаїш ** шайбу**
Анонім до петроль Показати IP 21 Липня 2015 15:20
Кушнір так працює - підмазала де треба і "всі документи в порядку", а насправді фількіна грамота. Вона з сожителем вже на пр. Соборності так хотіла узаконити добудову і вирила котлован під гараж. і там тоже гопота участвувала
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 21 Липня 2015 13:49
"Народный контроль" суёт своё рыло иногда не в те темы где есть развитие.....лучше бы чиновников "покрутили" , Порт-сити "пощекотали бы" на счёт обещанного перехода.
Карамболь до ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 21 Липня 2015 15:17
ага, развітіє. О. Кушнір вже хотіла прибудувати сарай з великим підвалом на Соборності 24 без будь-яких документів. Добре що громада знесла ту конструкцію
Олесь Показати IP 21 Липня 2015 15:26
А данильчук- знов " при ділах", невтомний наш.... Час рекету під "маркою " ПС- минув, Ярош розібрався, попер убогого, робити не вміє і НЕ ХОЧЕ... і от- як результат--ЗНОВУ НА АРЕНІ _--- активіст- скандаліст..... Власне- имею мнение- гарно написав..... гидота.... піариться... ( Там де безпечно, звісно!)
Живу на Відродження, Показати IP 21 Липня 2015 18:30
Та які там фруктові дерева росли, я вас прошу. Там були "городи" деяких мешканців будинку (тільки я не думаю, що вони мали якісь дозволи на використання тієї землі за власними потребами) і пустир. Хай краще буде паркінг - може той м**ак на Лінкольні з литовським номером не буде займати півдвору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus