USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Галереї мистецтв – нова зустріч студентів «золотого віку» з художниками

11 Жовтня 2018 20:02
З початком нового навчального року слухачі Волинського Акме-Університету продовжили практику зустрічей з волинськими художниками в стінах Галереї мистецтв ВО НСХУ.

10 жовтня відбулася зустріч студентів з молодою художницею Оленою Наїдко в інтер’єрі експозиції «Те, що поза часом». Ця спільна виставка, яку презентували шанувальникам прекрасного авторки Олена Наїдко і Марічка Туранська, нещодавно відкрилася у Малій залі галереї й пропонує глядачам низку графічних творів-роздумів про Гармонію, Час, Кохання.
Представлені в експозиції графічні роботи виявилися дуже близькими студентам «золотого віку», які з величезною цікавістю слухали історії створення картин з уст 23-річної мисткині. Оленка також розповіла про твори своєї колеги Марічки Туранської, для якої гори відіграють величезне значення в житті, творчості, духовному розвитку.
Художниця продемонструвала короткий відеофільм про техніку офорту, поділилася з допитливими глядачами досвідом створення окремих робіт і розповідями про події, які надихали її на візуальне втілення філософських істин. Глядачі висловили свій захват тим, як талановита дівчина майстерно працює в такій складній, трудоємкій техніці, наскільки вона вдумливо ставиться до свого творчого меседжу.
Серед учасників зустрічі був знаний волинський літератор, голова районної літературної студії «Зорі над Стиром» Миколай Шостак, який подарував Оленці збірку своїх творів. У діалозі з художницею прозвучали роздуми про надзвичайну цінність істинної людської любові, сила якої владна втілити усі 10 божих заповідей. Звучали численні запитання і відверті відповіді, склалася щира неформальна розмова. А на згадку учасники зустрічі зробили групове фото.
По завершенні зустрічі художниця Олена Наїдко і голова самоуряду Акме-Університету Катерина Маркевич висловилися про важливість такого прямого спілкування мистців з своїми глядачами.

Олена Наїдко: «Я дуже вдячна глядачам за те, що вони прийшли і так уважно слухали мою розповідь, щиро цікавилися нашою творчістю. Це дуже потрібна річ художникові. Такі зустрічі надзвичайно надихають. Адже буває так, що художник в своїй майстерні працює над картинами, віддає на виставку, але не завжди готовий спілкуватися з

людьми. Можливо, це якісь комплекси чи особливості його характеру. Я особисто за те, щоб таких зустрічей було більше, і щоб вони були регулярними».
Катерина Маркевич: «У людей різні потреби. Навчання у віці 60+ важливим для себе визначають особи з високим рівнем інтелектуального розвитку, які хочуть заповнити час і простір якісним дозвіллям. Серед різних лекційних і практичних занять, які проводять на волонтерських засадах викладачі СНУ імені Лесі Українки, – психологія, хоровий спів, ритміка, комп’ютерна грамотність, іноземні мови, руханка. Ми є учасниками аматорського театру «Золотий вік».
Лекція в АКМЕ-Університеті
Репетиція театру «Золотий вік»
На екскурсії

«Особливо популярним у слухачів АКМе-Університету є краєзнавство, культурно-мистецькі зустрічі, відвідання музеїв і галерей. З Галерею мистецтв спілки художників ми розпочали активну співпрацю в минулому році. У нас були незабутні зустрічі з відомими волинськими митцями Миколою Голованем, Миколою Шамрилою, Віталієм Мельником, Світланою Костукевич, Оленою Трошиною. Ми знайомилися, спілкувалися…Люди мистецтва – особливі люди не тільки своїми уміннями, а й поглядами, філософією життя. І це таке прекрасне відкриття – люди! Сьогоднішня зустріч з Оленою Наїдко мала особливий шарм і створила особливий вплив на розуміння людьми старшого покоління молодих і талановитих. Самі собі заздрили».

А в Галереї мистецтв уже найближчим часом відбудеться нова масштабна мистецька подія – традиційний «Осінній салон 2018» до Дня художника. Запрошуємо на урочисте відкриття салону 12 жовтня о 16 год. до Галереї мистецтв, що на вулиці лесі Українки 24а. Вхід шанувальникам прекрасного завжди вільний.
Фото події – авторки

Фото про заняття студентів Волинського Акме-Університету – з Фейсбук-сторінки https://www.facebook.com/VAkmeU/

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 11 Жовтня 2018 20:45
Які молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus