USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Харкові рашисти повністю знищили унікальний генетичний банк рослин

17 Травня 2022 22:45
У Харкові згорів єдиний в Україні генетичний банк рослин. Знищено тисячі зразків насіння, серед яких і унікальні, які вже не вдасться відновити.

Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту рослинництва ім. Юр’єва Сергій Авраменко.

Ворожий снаряд влучив у будівлю Інституту рослинництва ім. Юр’єва, де зберігалися зразки більш ніж 160 тисяч сортів рослин з усього світу. Будівля згоріла разом з насінням. Банк має давню історію і зберігся навіть за німецької окупації.

«З березня співробітники мали вже засівати колекцію. Після того, як прийшов «руський мір», як прийшла ця орда «асвабадітєлєй», все перетворилося на суцільний попіл. Десятки тисяч зразків. Це світова колекція. У тому числі сорти, яким сотні років, старовинні, яких вже ми не зможемо відновити. Тут було пекло, алюміній поплавився. Вигоріло все», – розповів Авраменко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ріка Показати IP 19 Травня 2022 08:26
Як шкода, щоб тих росіян так в пеклі плавило...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus