USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Херсоні більше немає вулиці імені Катерини Гандзюк: рішення суду

31 Серпня 2020 19:45
Верховний суд своїм рішенням повернув вулиці у Херсоні, яку раніше перейменували на честь активістки Катерини Гандзюк, стару назву. Тепер вона називається Лютеранська.

Відповідне рішення Верховний суд ухвалив 31 серпня. Про це заявив адвокат Масі Найєм, пише 24 канал.

Цю інформацію підтвердив Дмитро Ільченко, який є адвокатом Владислава Мангера. Саме Мангера підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

За словами Ільченка, перейменування вулиці Лютеранська на вулицю Катерини Гандзюк визнано незаконним. Вулиці повернули її колишню назву – Лютеранська.

Рішення Верховного Суду є остаточним і оскарженню не підлягає.
Нагадаємо, громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла. 6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в’язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В’ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув’язнення. Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський – колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і ексзаступник голови ОДА Євген Рищук.

20 січня 2020 року Павловського затримали в Херсоні за підозрою по іншій справі за фактом створення злочинної організації, 21 січня Печерський райсуд Києва відправив Павловського під варту. Також у січні в Бургасі (Болгарія) правоохоронці затримали Левіна, який перебував у міжнародному розшуку. 16 березня Левіна екстрадували до України. 17 березня Печерський райсуд Києва ухвалив арештувати Левіна. 25 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив терміни досудового слідства у справі Гандзюк до 29 липня. 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування у справі та про встановлення кінцевого замовника цього злочину – Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті. Ця заява викликала обурення у потерпілих, їх захисника Закревської та громадськості. Вони переконані, що докази проти Мангера не зібрано, і що справа розвалиться у суді. Натомість захисник Мангера Дмитро Ільченко позитивно оцінив передачу справи Гандзюк до суду. Він стверджував, що у матеріалах кримінального провадження щодо вбивства активістки немає ні слова про його підзахисного. Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123456 Показати IP 31 Серпня 2020 20:01
В нас судді пі*орасти!
Гоцул Показати IP 31 Серпня 2020 20:57
Да здравствует на суд !!! Самый гуманный в мире !!!
Вулиця Булатова Показати IP 31 Серпня 2020 22:57
Теж була? А імені Олеся Бузини кастроголові не допустять.
Для чого цей цирк Показати IP 1 Вересня 2020 07:35
А те що у людей в усіх документах пише вулиця Лютеранська це нікого не хвилює. Вони мають тратити свої час, гроші та нерви щоб внести зміну у свою будинкову книгу, паспорт, інші документи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus