USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Ковелі патрульний на BMW влетів у ВАЗ – пасажир загинув, а винуватця ДТП посадили на 4 роки

18 Лютого 2023 22:02
Чотири роки позбавлення волі отримав водій BMW, який став винуватцем смертельної ДТП у Ковелі ще в 2018 році.

Про це стало відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду.

2 січня 2018 року водій BMW 525 на іноземній реєстрації Богдан П. рухався зі швидкістю понад 50 кілометрів за годину вулицею Львівською зі сторони АЗС WOG. Не врахувавши дорожньої ситуації, водій «німця» зіткнувся з ВАЗ 2104, який рухався у попутному напрямку його смугою руху. Як повідомлялося, за кермом BMW був патрульний поліцейський.

У результаті ДТП водій ВАЗ отримав переломи ребер, а пасажир автомобіля, на жаль, отримав смертельні травми.

Водій BMW у суді своєї вини не визнав. Він розповів, що на прохання знайомого поїхав з ним до Луцька автомобілем BMW як водій. Коли вони поверталися назад, відбулася дорожньо-транспортна подія.

Водій ствердив, що перед аварією не міг їхати дуже швидко: «Видимість була нуляча, був не то, що туман, а січка. Не поїдеш сильно, дорога була погана, яма на ямі, була тягучка. Освітлення нуляче, я дійсно не бачив. На спідометр не дивився, швидкості сильно не було в мене. Я думаю, що більше 70 не їхав. Погодні умови були жахливі. Нікого не обганяв перед цим, була ще зустрічка. Машину, з якою зіткнувся, побачив прямо перед очима, її ліхтарів не бачив. В той момент їхали авто назустріч, доля секунди, силует машини і удар. Не пам'ятаю, чи гальмував, їхав на ближньому світлі фар».

Однак зовсім інші показання були у потерпілого водія ВАЗа та свідків. Потерпілий розповів, що в день ДТП їхав на автомобілі ВАЗ разом із пасажиром. Вони заїхали на АЗС, а потім він почав повертати наліво поблизу пам'ятника «гармата». Далі нічого не пам'ятає. Прийшов до тями вже на дорозі. Водій ствердив, що у нього все було справним, ліхтарі горіли, були не брудні. Перед поворотом він виконав усі вимоги правил, поворот не був різким, несподіваним для інших учасників дорожнього руху. Він включив поворот, знизив швидкість та розпочав маневр, однак наскільки встиг його здійснити, не пам'ятає. Удару також не запам'ятав.

Натомість свідки розповіли, що вони рухалися зі швидкістю 90 та 120 кілометрів на годину відповідно, однак водій BMW обігнав їх, тож швидкість його була значно вищою.

Окрім того, відеозапис камер відеоспостереження прилеглої території АЗС «УкрНафта» показав, що у ВАЗ 2104 усі освітлювальні прилади були справні.

Таким чином вину водія BMW підтвердили докази. Врахувавши всі обставини справи, суд призначив винуватцю ДТП покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням водійського посвідчення на два роки. Також колишній патрульний має заплатити потерпілому 55 тисяч 264 гривні моральної та матеріальної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
dmd Показати IP 19 Лютого 2023 03:08
Нулячий був бляховод, а не видимість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus