USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У ковельському «білому домі» хочуть ввести пропускний режим

6 Грудня 2017 11:37
Спираючись на результати аналізу протидії терористичній загрозі, СБУ рекомендує ввести ввести пропускну систему для захисту адміністративного приміщення та персоналу Ковельської міської ради, районної ради та райдержадміністрації, які розміщуються в одній будівлі.

Такі вимушені дії пов’язані з терористичною загрозою від Росії та її найманців, повідомляє Район.Ковель.

«Є звернення Служби безпеки України з аналізом протидії терористичній загрозі. Нам настійливо рекомендують ввести пропускний режим для захисту адміністративного приміщення та персоналу. Плюс до того рекомендують поверхи, де знаходиться керівництво міської ради, тобто в нашому випадку – третій поверх, щоб доступ був обмежений. І встановлювати пропускний режим, тобто чи електронні замки, чи пропуск по картках, чи ще якось», – мовив на нараді керуючий справами виконкому Ковельської міської ради Володимир Бойко.

За його словами, «будемо приймати відповідне розпорядження на підставі цього», до того ж є Постанова Кабміну, прийнята ще в лютому 2016 року, яка також рекомендує і роз’яснює, як це повинно бути.

«Ну третій (поверх, – ред.) там карточки, електронні замки, ну ще я розумію. А пропускна система от загальна? Тим більше, що ми маємо тут в приміщенні і раду, і адміністрацію», – зауважив міський голова Олег Кіндер, маючи на увазі районну раду та райдержадміністрацію.

«Будемо проводити переговори з ними. Але в адміністрації, я так розумію, є такий самий лист, тому що приміщення одне», – відповів Володимир Бойко.

«Давайте будемо думати, хоча би елементарні речі. Я погоджуюся. Хоть якийсь зошит: хто куди йде, чого йде і все решта», – мовив мер міста.

Як відомо, що вранці 13 листопада 2014 року працівників та відвідувачів ковельського «білого дому» екстрено евакуювали з будівлі після анонімного телефонного дзвінка про закладену в приміщенні бомбу. Тоді якраз відбувалося засідання виконавчого комітету міської ради. Вибухотехніки, які прибули з Луцька, бомби не знайшли. Казали, що дзвінок про «замінування» надійшов з окупованої території Донбасу.

Нагадаємо, свого часу у Волинській обласній раді намагалися змінити пропускну систему.

Утім, окремі представники медіа опісля прохань показати документи, чи то вміст сумок, збунтувалися проти такого рішення. Тоді голову облради Ігоря Палицю стали звинувачувати в диктатурі.

Натомість, на тлі подій в країні та світі, вже самі депутати почали побоюватися за свою безпеку.

«Завтра до зали може зайти хто завгодно з «ДНР» чи «ЛНР», і зробити що завгодно. А ми ні від чого не захищені. Та коли я запропонував навести порядок, то депутати і журналісти сказали, що Палиця хоче навести диктатуру. Натомість, сьогодні до мене підходять депутати і просять «щось зробити», бо вже вони самі бояться», - зазначав голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus