USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Криму гинуть дельфіни

13 Квітня 2020 07:40
У Криму через токсичні відходи гинуть дельфіни. Про це повідомляється на сторінці громадської організації «Безмятежное море», пише Gazeta.ua.

Фахівці організації займаються порятунком дельфінів, які викинулися на берег. Однак врятувати вдається не всіх.

Дослідники опублікували результати токсикологічних досліджень внутрішніх органів 7 дельфінів – трьох азовок, двох белобочек і двох афалін. З’ясувалося, що в тканинах ссавців містяться гранично високі концентрації важких металів: кадмію, цинку, заліза, хрому, алюмінію та магнію.

У печінці двох афалін виявили величезну концентрацію ртуті, що перевищує допустиму норму в 500 разів.

Даний аналіз дозволяє зробити висновки, що важкі метали й ртуть накопичувалися в екосистемі Чорного моря дуже довгий час. А очистити воду від токсичних речовин практично нереально.

«Влада РФ продовжує скидати в море токсичні відходи. Паливо, реактори, хімія, які після себе залишають кораблі, не дають морю жодних шансів на виживання. Ситуацію погіршує видобуток корисних копалин, що вбиває екосистему, та масовий рибний промисел», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кусто Показати IP 13 Квітня 2020 08:39
а коли Крим був українським чому мовчали?Нам можна було скидати відходи в море,а росіянам ні?
Грета Тумблер Показати IP 13 Квітня 2020 08:54
Журналісти, які досліджували бізнес глави держави, зокрема інтернет- видання «Інсайдер», повідомляють: до його активів входять кондитерські, харчові, автобудівні, машинобудівні та аграрні підприємства. Серед них російські філії мають корпорації «Рошен» і «Крохмалопродукт», «Севастопольський морський завод»
Богдан Сташинський Показати IP 13 Квітня 2020 12:42
В акваторії Чорного моря, вздовж усього південного берегу Криму, захоронено велику кількість хмічної зброї в металевих діжках у періоди 1939 - 40 гг. 1945 - 47 р.р.. усі терміни збереження металевої тари вже вичерпані ... Робить висновки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus