USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Києві на хабарі у майже 50 тисяч доларів затримали працівника СБУ

25 Квітня 2018 12:52
У Києві працівники Національного антикорупційного бюро затримали працівника Служби безпеки України на хабарі у 47,5 тисяч доларів.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час брифінгу, передає ТСН.

"Учора (24 квітня - прим.ред.) був затриманий працівник СБУ. Він працює в Головному управлінні Києва та Київської області. Він отримав 47,5 тисячі доларів. Ці гроші він вимагав від громадян, які на підставі фейкових документів отримали документи, що дають право на проживання на території України", - розповів він.

Також директор НАБУ уточнив, що СБівець працював за дорученням слідчого у рамках кримінального провадження за фактом незаконної видачі документів, які дають право проживання на території України.

"Але замість того, щоб виявляти цих осіб, які несуть потенційну терористичну й іншу загрозу, замість того, щоб притягнути до відповідальності правників міграційної служби, які причетні до видачі цих фейкових документів, особа брала по 3 тисячі доларів з кожної особи, яка на підставі фейкових документів проживає на території України", - додав Ситник.

За словами керівника антикорупційного бюро, хабарника схопили під час другого траншу розміром 36 тисяч доларів, а під час затримання були виявлені бокали з-під шампанського, набої до нарізної вогнепальної зброї і "речовина, яка дуже схожа на відому наркотичну".

Окрім цього Ситник зазначив, що ця справа є продовженням "тієї операції, яка була зірвана працівниками департаменту "К" (Управління боротьби з корупцією і організованою злочинністю, – прим.ред.) СБУ у грудні 2017 року".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Sir Gay Показати IP 25 Квітня 2018 13:48
З метою запобігання виникненню випадків хабарництва серед особового складу органів СБУ, вважаю за необхідне терміново вирішити питання збільшення окладів штатних працівників СБУ до рівня заробітної плати співробітників Шин-бет Ізраїлю або ФБР США. Насправді ж безпека дорого коштує. Ось пан Полторак С.Т. вже замахнувся на стандарти утримання військових в армії США. А інші чим гірші?
Активіст до Sir Gay Показати IP 25 Квітня 2018 14:23
А за порушення смертна кара. Тоді може боятись брати будуть.
123 Показати IP 25 Квітня 2018 14:38
Дорого коштує не тільки безпека. Інші теж їсти хочуть, бач лише СБівсцям зарплату США подавай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus