USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Києві затримали «екскуратора» ватажків «ДНР», причетного до збиття МН17

7 Липня 2020 22:42
Служба безпеки України повідомила про затримання в Києві громадянина України К., одного з колишніх «кураторів» керівників так званого «ДНР», причетного до збиття рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Громадське.

Зазначається, що затриманий – позаштатний представник спецслужб РФ, який брав активну участь у створенні так званого «Розвідувального управління ДНР» та інших його підрозділів.

«У розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов К., які розкривають деталі міжвідомчих війн між ГРУ та ФСБ за контроль над «керівниками» терористичної організації «ДНР»», – йдеться в повідомленні.

СБУ також оприлюднила записи розмов К. із генерал-майором ГРУ Сергієм Дубінським (позивний «Хмурий») та Леонідом Харченком (позивний «Крот»), яких оголошено у міжнародний розшук у справі збиття рейсу MH17.

Затриманому інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Найближчим часом йому буде вручено повідомлення про підозру.

Нагадаємо, 9 березня 2020 року в Нідерландах розпочалися судові слухання у справі збиття рейсу MH17 над Донбасом у липні 2014 року.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Росії, яка розташована у Курській області.

Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Липня 2020 07:33
Толком никто не знает даже кто сбил этот самолет а украина знает даже кто на кнопку нажимал.
Піндоський супутник Показати IP 8 Липня 2020 10:13
Якраз тоді батарейки сіли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus