USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Києві жінка не змогла стати сурогатною матір'ю і продала власну дитину

18 Вересня 2020 21:36
У київському центрі репродуктивної медицини жінка, яка не змогла стати сурогатною матір’ю, продала подружжю з Китаю власну дитину.

Пара дізналась про обман лише при проведенні дослідження на генетичну спорідненість під час оформлення документів у КНР, повідомляє Українська правда. Життя.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального порушення передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України, а саме торгівля людиною, вчинена щодо малолітнього, за попередньою змовою групою осіб.

Зазначається, що 30-річна жінка хотіла стати сурогатною матір’ю та погодилась виносити і народити дитину, біологічними батьками якої мало бути подружжя іноземців.

Згідно з договором, підозрювана претендувала на компенсацію близько 400 тис. гривень.

«Підозрювана – 30-річна мешканка Житомирської області, має ще двох дітей. За договором, після народження дитини вона мала пройти тест на спорідненість з дитиною. Але вона його не проходила, а медцентр у свою чергу надав довідку, що спорідненість з дитиною має лише подружжя. Це не відповідало дійсності. Цю дитину іноземна пара потім повернула в Україну. Без генетичної спорідненості малеча не могла отримати там громадянства. Але на сьогодні дитину вже усиновила інша родина», – повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

Клініка зобов’язувалася провести відповідні медичні процедури із запліднення, здійснювати медикаментозний супровід програми і діагностику вагітності. Проведені процедури не дали результату і жінка не змогла завагітніти. Проте щоб отримати компенсацію, вона завагітніла від свого співмешканця, а після народження дитини віддала подружжю.

При цьому службові особи медичного центру приховали від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками дитини. А пiсля народження надали підроблений документ генетичної спорідненості з немовлям.

Наразі досудове слідство триває. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
думка Показати IP 18 Вересня 2020 22:27
Тобто вона погана, аморальна, а ті що сурогатні то хороші, високоморальні???))) Як в анекдоті.. Перехожий бачить дівчинку, яка голосно плаче. - Чому ти плачеш? - Мама кошенят втопила-а-а-а! - Який жах! - Та-а-а-ак! Адже вона обіцяла, що я утоплю! Суспільство яке торгує людьми не має право на майбутнє. Людина не товар і не інкубатор.
Andrij Показати IP 19 Вересня 2020 11:01
Некоторые страны Тесла производят и продают а наши детей в Китай тюхают, притом своих же .... это пропасть!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus