USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Лондоні отримують гроші за повернення пластикової тари

28 Вересня 2018 07:00
У Великій Британії з’явився ще один автомат, який приймає пластикову тару.

Про це повідомляє Український інтерес з посиланням наEast London Advertiser.

Автомат встановила британська компанія з нерухомості Canary Wharf Group в діловому кварталі Лондона Канері-Уорф.

«У червні наша компанія провела аудит, за результатами якого ми прийняли рішення стати першим у світі комерційним центром, «вільним від пластику», – заявили представники компанії.

Принцип роботи депозитної системи збору тари ґрунтується на тому, що при здачі тари в спеціальний автомат він повертає частину грошей, сплачених при купівлі напою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕ ЛУЧАНИ МОЖУТЬ ЗАРОБИТИ НА СМІТТІ

Чим більше пляшок виявиться, тим більше тари можна повторно використовувати або переробляти. Такий підхід зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.

Схожу практику вже застосовують в Німеччині, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії. Наприклад, в Норвегії завдяки цій системі збирають 95% тари, у Фінляндії – 93,3%, а в Данії – 89%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus