USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцькій дитячій поліклініці завершили капремонт двох кабінетів лабораторії

23 Лютого 2018 15:04
У комунальному закладі «Луцька міська дитяча поліклініка» капітально відремонтували кабінети забору крові клініко-діагностичної лабораторії, яка щоденно обслуговує понад 300 маленьких пацієнтів, а також в лабораторію закуплено 3 нових мікроскопи. крім цього, в поліклініку закуплено комп'ютерної техніки на 200 тис. грн. для підготовки до медичної реформи.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.
Сьогодні секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук проінспектували якість виконаного капітального ремонту кабінетів забору крові клініко-діагностичної лабораторії у комунальному закладі «Луцька міська дитяча поліклініка».
Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська показала керівникам міста медичний заклад та розповіла, що амбулаторно-поліклінічний розділ роботи педіатричної служби несе на собі основну питому вагу звернень населення за медичною допомогою. В середньому за один робочий день в комунальний заклад «Луцька міська дитяча поліклініка» звертається понад 2 тисячі дітей. Загальновідомо, що запорукою правильного лікування є вчасна і чітка діагностика хвороби дитини. Невід’ємною частиною цього процесу є лабораторні дослідження, які нерідко відіграють ключову роль у лікуванні маленьких пацієнтів.

Погіршення стану кабінетів лабораторії було викликане поривом теплотраси, питання ремонту якої не вирішувалось з 2006 року. У 2017 році за сучасними технологіями, був проведений капітальний ремонт тепломережі довжиною 168 метрів, що дало можливість попередити руйнування споруд закладу парами гарячої води. Настав час відремонтувати й кабінети забору крові.

“Міська влада та депутатський корпус не залишились осторонь піднятих питань і з бюджету розвитку було виділено 150 тисяч гривень для проведення термінового капітального ремонту для безпечного перебування маленьких мешканців міста при проведенні інвазивних методів дослідження”, - наголосила вона і висловила слова вдячності від батьків маленьких пацієнтів і медичного персоналу.
Для покращення умов очікування для маленьких пацієнтів та їх батьків перед проведенням маніпуляцій був відремонтований коридор на суму 10 929 грн. за кошти спеціального фонду.

За інформацією Оксани Лєщинської, на звернення адміністрації комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка», за підтримки управління охорони здоров’я Луцької міської ради, міською владою та депутатським корпусом з загального фонду було виділено на поточний ремонт сходових приміщень 276 тис. грн, з яких: встановлення вікон - 43 302 грн, встановлення дверей - 36 697 грн, ремонтні роботи - 195 998 грн. Для проведення заміни вікон та дверей було залучено ТзОВ «Багатопрофільна фірма Мета». Для проведення ремонтних робіт було залучено приватне підприємство «ПМК-НОВА». Усі роботи проведенні відповідно до вказаних завдань, зауважень до роботи підрядників адміністрація закладу не має. На вищевказані роботи освоєно 275 997 грн.

Підсумовуючи побачене, радник міського голови Ігор Поліщук сказав, що у Луцькій міській дитячій поліклініці з 2006 року постійно була проблема з теплотрасою, яка чомусь була на балансі поліклініки. Тепломережа застаріла, там постійно відбувалися пориви, а проходила вона під кабінетами забору крові. Постійні випаровування, провокували утворенню грибка, потрібно було щороку робити косметичний ремонт кабінетів.

“Цієї осені прийняли рішення цю теплотрасу відремонтувати і передати на баланс ДКП “Луцьктепло”. Тож спочатку капітально відремонтувати тепломережу, потім кабінети лабораторії, придбали мікроскопи. На сьогоднішній день лабораторія відповідає усім санітарно-епідеміологічним нормам. Це дуже важливо, адже щодня в лабораторію лікарі скеровуються понад близько 300 маленьких пацієнтів. А нам хочеться, щоб діти були в комфортних умовах, що відповідають сучасним вимогам.

Крім того було виділено 200 тисяч гривень на придбання восьми комп'ютерів, облаштування мережі. Ми готуємо заклади охорони до новацій, запровадження медичної реформи”, - сказав Ігор Поліщук.За його словами, у поліклініці на проспекті Волі, 3А також виконано комплекс ремонтних робіт, замінено вікна. Поступово покращуються умови, щоб лучани відчували турботу про них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пацієнт Показати IP 23 Лютого 2018 18:48
Невесела щось лаборант... мабуть, зарплата дуже мізерна...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus