USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцькій громаді інвентаризують земельні ділянки церков УПЦ МП

29 Листопада 2023 14:25
У Луцькій громаді підготують документи про припинення релігійним організаціям московського патріархату права користування земельними ділянками.

Таке рішення 29 листопада на сесії Луцької міської ради ухвалили депутати.

Як зазначив депутат Роман Бондарук, потрібно доручити департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з юридичним департаментом міськради підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками, які перебувають у користуванні Української православної церкви (так званого московського патріархату).

Він наголосив, що в боротьбі проти московського патріархату потрібно діяти відповідно до законодавства України. Також закликав вірян і релігійні організації МП об’єднатися в Єдину Соборну Православну церкву України.

Отож, було вирішено:

Зобов’язати департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з управлінням інформаційної роботи оприлюднити результати інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви (так званого московського патріархату) на території Луцької міської територіальної громади на офіційному сайті Луцької міської ради.

Доручити департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з юридичним департаментом у разі невиконання релігійними організаціями Української православної церкви (так званого московського патріархату) статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками на території Луцької міської територіальної громади.

За цей проєкт рішення проголосували 36 депутатів.

Читати ще: «Не перейдемо навіть за мільйон»: на Волині прихильники московської церкви цькують матір загиблого воїна

Нагадаємо, депутати Волинської обласної ради звернуться до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сарк Показати IP 29 Листопада 2023 14:32
Подивися Україно на себе, сидить ворог в твоїй хаті та сміється з тебе ...
1223 Показати IP 29 Листопада 2023 14:38
Нарешті. Геть московське з України, ми не кацаби, кацапурдія то не Русь.
Спиридон Показати IP 29 Листопада 2023 14:56
Давно пора. Московські проклинають Україну, а вони їм землю безплатно.
Обама Показати IP 29 Листопада 2023 17:16
Цікаво ! А вони в курсі 80 % громади там ! Вони риють собі політичну могилу ! Свободі і демократія досягаються іншими шляхами !
Elena Показати IP 29 Листопада 2023 20:59
«Для нас, християн, не має значення, що станеться, важливо, щоб ми були готові до пришестя Господа» (з листа священномученика Філумена)
Шурік Показати IP 29 Листопада 2023 21:16
Краще б підняли питання про статки суддів і чиновників, про страшенну корупцію в міністерствах і відомствах. Але щось біля жодного маєтку жодного судді мітингу не бачив. Знайшли цапів-відбувайлів? Віруючих УПЦ, які мають свої релігійні (далеко не політичні) переконання не ходити в ПЦУ? Та хай хоч у тумбочку вірять - яке вам кому діло? Є на це попит - не чіпайте люд. Ви хоч в одному луцькому храмі УПЦ чули пропаганду Путіна й Кирила? А, ну да, в УПЦ за воїнів безкоштовно моляться, а в ПЦУ сорокоусти для них - за гроші. Отакий весь український патріотизм.
1223 до Шурік Показати IP 30 Листопада 2023 06:56
Ваша упц мп 10 років тому на майдані наших хлопців і дівчат(а тепер Вони наші Воїни) з ваших кацапських церков московським беркітівцям видавала, а люди у вас тільки допомогу просили, а що знайшли фсб рогате в рясах. Ваші молитви з пекла г*вно варті. Геть московське з України...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus