USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інцидент за участю священиків УПЦ МП розглянули у Луцькраді

12 Травня 2015 15:54
Чому представники облдержадміністрації надали перевагу священикам УПЦ МП перед іншими конфесіями, з’ясовують депутати міськради.

Питання про порушення вимог законодавства при підготовці та проведенні урочистих заходів відзначення Дня пам’яті та примирення розглянули під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 12 травня.

Член комісії Богдан Шиба повідомив, що йдеться про інцидент під час урочистостей 8 травня у Луцьку. Тоді окремо надали слово для проведення поминального молебню Українській православній церкві Московського Патріархату, хоча представники чотирьох християнських конфесій – УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ та Римо-католицької церкви молилися спільно. Таким чином, на його думку, це виглядало як політична корупція, коли одній церкві представники влади надали перевагу над іншими. Депутат звернув увагу на те, що це означає, що попередня служба автоматично вважається недійсною.

Богдан Шиба наголосив, що вважає це розпалюванням протистояння та ворожнечі з боку представників виконавчих органів державної влади та нагадав,що нещодавно міськрада підтримала звернення до парафіян УПЦ МП з закликом переконувати священиків виходити з підпорядкування РПЦ, як структури держави-агресора. Водночас, у вказаному інциденті місцева влада сама надала пріоритет священикам Московського Патріархату. Він зазначив, що це вимагає пояснень з боку чиновників облдержадміністрації.



Член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що службовці ОДА не прибули на засідання комісії, хоча їх запрошували. Відтак, він пропонував звернутися до прокурора міста Луцька щодо невиконання працівниками облдержадміністрації вимог законодавства щодо ненадання інформації та ненаправлення свого представника на засідання постійної комісії міськради. Також депутат пропонував рекомендувати Раді церков Волині обговорити інцидент під час свого засідання.



Своєю чергою, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук звернув увагу на те, що варто зачекати із рекомендацією Раді церков, а питання розглянути разом із представниками ОДА під час наступного засідання постійної комісії міськради.

Відтак, члени комісії наразі вирішили лише звернутися до прокурора міста щодо притягнення до відповідальності працівників ОДА, які не з’явилися на засідання.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у День пам`яті та примирення у Володимирі-Волинському під час спільної панахиди священослужителів усіх конфесій, представники Православної церкви Московського патріархату відмовилися спільно молитися за загиблих воїнів. Згодом оприлюднили імена цих священиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
виборець Показати IP 12 Травня 2015 15:58
осіпов, а як там повістки про призив. чи вже забув, як красувався на ВН, чи "непридатний до військової служби"?
Лучанин до виборець Показати IP 12 Травня 2015 19:10
"Выборы-выбори - кандидаты - ... разные" )
потерпілий Показати IP 12 Травня 2015 16:00
А мені вчора одна тендітна панянка в автобусі на ногу наступила. Було дуже боляче. А чи міг би допомогти юрист Осіпов притягнути її через прокурора до кримінальної відповідальності? Буду вдячний.
пішохід Показати IP 12 Травня 2015 16:08
Пропоную Шибі зайнятися конкретними справами. Наприклад такими. В цьому році була капітально відремонтована дорога по вулиці Гнідавській. Дорогу зробили чудову. АЛЕ. Шановні будівельники забули обробити землю під тротуарами гербіцидами - внаслідок чого ЧУДОВИЙ тротуар уже пробиває рослинність. Я думаю, що до осені йому (тротуару) буде хана. А також буде хана кільком сотням тисяч гривень грошей лучан. Тим більше, що рух на цьому відрізку тротуару (від вулиці Потебні до мосту через Стир) мінімальний і пішоходи не вичовгають ногами цю небажану рослинність.
пішохід до пішохід Показати IP 12 Травня 2015 17:18
ПИСИ.Шиба, здається, за дипломом будівельник? - От йому і ПКД в руки!
босяк до пішохід Показати IP 12 Травня 2015 17:58
Шиба за фахом архітектор - проектант. Колись к Любешові так намалював три совєцьких рублі, що ніхто від справжніх відрізнити не міг.
Клим до босяк Показати IP 13 Травня 2015 00:44
З Шиби архітектор як з мого х**** батіг!! Це ****лиз бандерівського попа -варяга Михалка!!! П******к не засмірджуй наш Волинський край і втікає поки не пізно на рідну Галичину
Олександр Показати IP 12 Травня 2015 16:11
Шиба, ти сектант, ти навіть себе православним неможеш назвати, якого милого ти лізеш в церкву. ?
православний до Олександр Показати IP 12 Травня 2015 19:51
Секта це також церква. як і УПЦ КП, УПЦ МП, УГКЦ, УАПЦ, римокатолицька... А хто власне вирішив, що лише прихожани УПЦ МП - то є істанно віруючі. Читайте Біблію, Євангеліє. Там говориться про віру в Бога. Там не має ні слова про УПЦ КП. Невже її священник, який родився через 2000 тис років після смерті Христа знає істину краще від Ісуса. Хіба цей священник захищав істинну віру, коли комуняки підривали церкви, а вчителі не пускали піонерів в церкву на Паску? Чому ви вірите, що семе цей горе-пастир приведе вас у Царство Боже? Гріховна гординя керує його діями, а не любов. Це великий гріх - не бажати з любові до Бога і до ближнього, покласти хресне знамено у спільній молитві. Він самовпевнено переконує інших прихожан, що лише він, переповнений гординею, знає наміри Господа. Люди гоніть таких священників. Кличте у свою церкву тих, хто присвятив себе Богу, а не кірілам і путіним.
петро до православний Показати IP 12 Травня 2015 23:39
Ви помилились ,певно,з вживанням абревіатури УПЦ КП шодо іі згадки в Бібліі та Евангеліі?Ви мали на увазі УПЦ МП? Чи що?
Клим до Олександр Показати IP 13 Травня 2015 00:32
Пане Осіпов ! Як чесний юрист ініціюйте продовження кримінальної справи відносно душогуба і злодія Шиби який п'яний з коханкою за кермом службового автомобіля лишив життя 5 молодих хлопців на Рівненській трасі . Алкотест крові взяли через 10 днів!!' Ганьба вбивцям депутатам!!!
Агітатор до Олександр Показати IP 13 Травня 2015 00:52
Шановні лучани! Не довіряєте таким падлюкам як "оратор" ***************** Шиба
Залвзняк до Олександр Показати IP 13 Травня 2015 00:58
коментар було видалено
Олександр Показати IP 12 Травня 2015 16:14
Повторюю.... Спільна служба чи спільна молитва, з католиками, протестантами, сектантами це є гріх.
петро до Олександр Показати IP 12 Травня 2015 23:43
Невігласе,весь Християнський рух починався з сект,ще з есеів,Івана Хрестителя та Ісуса. Не паскудься.
парафіянка Показати IP 12 Травня 2015 16:18
Послухайте, зарозумілі депутати, вам немає більше чим зайнятися ніж вказувати людям де і як їм молитися. Країна розвалюється, освіта теж. Прослідкуйте краще, чи виділятимуться кошти на підручники для учнів чи знову все на батьків кинете. Ваші гнилі і безглузді дії вже дістали!!!
))) до парафіянка Показати IP 12 Травня 2015 19:12
потерпите, осенью всего этого в Луцкраде уже не будет, дай бог. а сейчас у них неудержимый понос.
Анонім Показати IP 12 Травня 2015 16:22
шиба - ....... , навішав кредитів на місто, так що до сих пір із його боргами розплачуються, гроші розікрав, а тепер ще й сидить повчає як церковники мають себе вести. ні стида ні совісті немає у цих депутанів.
Журналістам та депут Показати IP 12 Травня 2015 16:22
Шановні не розпалюйте ворожнечу в середині країни... не лізьте в церкву. На протязі 2000 років люди не боялись вмирати за віру і сьогоднішній час не вийняток !!!!!!!!!
Анонім до Журналістам та депут Показати IP 12 Травня 2015 16:31
От і вмирають (вбивають) МОСКАЛІ українців (на українській землі) під благословенням КІРІЛА і його попів.
Олександр до Анонім Показати IP 12 Травня 2015 16:37
Ти путаєш Палець з ... (грошима).
Emigrant Показати IP 12 Травня 2015 16:28
Viuna za viry i za cerkvy nau krovoprolutnisha, ale nau Blagoslovennisha. Postiute brattya za Viry!
Оля Показати IP 12 Травня 2015 16:35
Шановний Олександре, молитися до Бога ніколи і ніде не гріх. Гріх ділити нашого спільного Отця і писати такі дурниці, як ви пишете.
Олександр до Оля Показати IP 12 Травня 2015 16:43
за вашими словами я так розумію що і з кришнаїтами разом можна помолитись?.... невже ви думаєте що Бог створив декілька церков? чи все таки Церква Істинна твльки одна? а всі ці різномаїття це справа рук людини... Ось траба спочатку розібратись ДЕ ІСТИННА ЦЕРКВА!!!!!!!? та яка на протязі 2000 років не змінна!
ще... до Олександр Показати IP 12 Травня 2015 16:49
це не політична організація і Вона не повинна підлаштовуватись під полідичні баталії, а залишатись Вірною Христу і Його заповідям!
Богослов до Олександр Показати IP 12 Травня 2015 18:18
Якщо ви вже такий канонічний, то мали б знати, що є різниця між молитовним єднанням (спільне Причастя) і молитовним спілкуванням - спільна молитва за загиблих воїнів. Перше вимагає єдності на рівні Церков, а друге може здійснюватись на рівні першого джерела церковного права - тобто благословіння архієрея. Відповідно це вкотре свідчить про позицію МП до всього українського та позицію "толерантної" влади. А ще як пан Валентин Марчук, той що московський протоієрей,прокоментує свої ніби великі патріотичні візити з 2 кг гречки на Схід і зневагу його священнноначалія воїнів АТО нещодавно. Як Вам служиться під таким митрополитом о. Та чи надалі є доцільним залишатись в складі цієї структури.
))) до Богослов Показати IP 12 Травня 2015 19:11
уважаемый, у вас уже и молиться можно только под дудку и хором? занимайтесь своими делами.
Андрій до Олександр Показати IP 12 Травня 2015 18:21
Чоловіче,навчися відрізняти апостола від остолопа,в тебе з цим проблеми...Ти хочеш сказати,що на урочистому засіданні ВР присвяченому Дню Перемоги,коли Президент зачитував воїнів -Героїв України,десятьом з яких це звання було присвоєне посмертно,всі єретики піднялися,щоб вшанувати пам'ять,а святий, канонічний Онуфрій зі свитою не відірвали від сидінь того місця,де спина міняє свою благородну назву?Це українець? "Ось траба спочатку розібратись..."
Не згідний до Андрій Показати IP 12 Травня 2015 19:22
На Сході воює дятько (СБУ) і племінник (ополченець) і та ких прикладів можу навести декілька. Це БРАТОВБИВЧА ВІЙНА! І вставати хлопати таким героям чи ні справа кожного!
петро до Не згідний Показати IP 12 Травня 2015 23:53
Ти с*ка. Тебе зрадника першого на гілляку,щоб і не смерділо тобою в Украіні.
Жидобандера до Не згідний Показати IP 13 Травня 2015 01:18
Шибу на передову в АТО за капіталом Коломойского ! Може повернеться хероем !!!
Правда до Олександр Показати IP 12 Травня 2015 21:20
У Києві!!!!
Шибі Показати IP 12 Травня 2015 17:09
Апостольське правило 45 Єпископ, пресвітер, чи диякон, який тільки молився з єретиками, нехай буде відлучений. Якщо ж дозволить їм діяти як служителям Церкви, нехай буде позбавлений сану.
Каноніст до Шибі Показати IP 12 Травня 2015 18:28
Спершу хай МП відлучить масу народів а порушення 3,17,18,25,27,29,38,42,продовжувати марно. А щодо 45 правила чітко вказано єретики, а якщо великі канонічні добре знають різницю між цими та розкольникамм і самрчинним зборищем, за Василієм Великим., то знають що з останіми 2,3 спільна молитва можлива. Оскільки на меморіалі відомо, що упц кп, угкц та ркц не є аріанами, несторіанами, і тому подібним.
Питання до Каноніст Показати IP 12 Травня 2015 19:26
Скільки дономінацій церков в яких в назві є "Українська Православна" ви знаєте?
Оля Показати IP 12 Травня 2015 17:11
Ото і розберіться, і не приватизовуйте Бога. Він був є і буде вічно і не обмежуйтеся якимись двома тисячоліттями.
111 Показати IP 12 Травня 2015 18:23
Ще тільки Бога лишилось прихватизувати і все тут. Побійтеся Бога чиновнича мерзота.Всі ви одним миром мазані і горіти вам у пеклі за ваші "благі" діяння.Скільки людей покалічили повбивали, дітей сиротами, жінок вдовами - то ще вам Церкви не хватає. На Яника вже 2 рік все валите.Скільки можна. Самі ще хужіза нього в кілька раз. Коли вже до влади прийдуть хоча б трішки чесні і порядні люди, як вже заі....ло це жидоолігархічне бидло.Боже поможи .....
Анонім до 111 Показати IP 12 Травня 2015 18:30
ТАКИМ (за такі слова) навряд чи Бог допомагає, хіба чорт....
Лучанин Показати IP 12 Травня 2015 19:14
Тю, люди добрі! )) Та хіба ця стаття про релігію? ;) Ця стаття про Шибу, який сидів тихо-тихо, а тепер зі складеними руками і "розумним" виразом обличчя став гіперактивним і гіперпублічним) Не раджу за нього голосувати - хоча цей фрукт буде попрощє Колі Буратіна
петро Показати IP 13 Травня 2015 00:02
Московським приблудам. Геть з Украіни московсько-кедебістську шайку попів. Це провокатори і злодіі в Украіні і вічні служки московського КДБ-ФСБ. Смерть ворогам.
Анонім до петро Показати IP 13 Травня 2015 00:21
Придурок ! л Лікуйся в Ліпінах!
Кат до петро Показати IP 13 Травня 2015 01:23
Петре! Я з петлею на гілляці чекаю давно на тебе!
Танкіст АТО Показати IP 13 Травня 2015 01:08
Депутати ! Направте банщика ***колиза єпископа Махайла в А Т О мити танки! Ми цому одночасно мозгипромиємо
Радован Показати IP 13 Травня 2015 07:45
Клава, я ...уею! Ну и комменты!! В этой стране все давно сошли с ума!!!)))
111 Показати IP 13 Травня 2015 08:17
переділили і продали вже все....Дайте ще Бога приватизувати... Саме так відволікають різноманітні технології людей від страшної дійсності
Анонім Показати IP 14 Травня 2015 08:51
Неначе люди подуріли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus