USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У луцькій книгозбірні діти створюють героїв і знімають про них мультики

13 Липня 2022 20:20
Діти військовослужбовців, ветеранів бойовий дій і Небесного Легіону створюють із пластиліну героїв і знімають про них мультфільми.

Такі заняття з мульттерапії щосереди відбуваються у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, що в центрі Луцька.

Як розповіла директорка книгозбірні Алла Єфремова, проєкт, присвячений мульттерапії, реалізовували в бібліотеці протягом попередніх років.

«Нині він отримав друге дихання, бо, по-перше, до нас повернулася Любов Фрадинська, яка стала завідувачкою краєзнавчого відділу бібліотеки та курує цей проєкт, а по-друге, нас фінансово підтримують благодійники.

Фінансовий аспект цього проєкту напрочуд важливий, адже нам потрібні матеріали. Свій ресурс книгозбірня фактично вичерпала. Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» ми отримали додаткові надходження, змогли придбати, наприклад, дошки для пластиліну, одержали клейові пістолети, низку канцтоварів», – зазначила Алла Єфремова.
Проєкт сприяє розвитку уяви в дітей, зменшенню в них стресового напруження. Переважно учасниками майстер-класів у бібліотеці стають діти Небесного Легіону, ветеранів чи чинних військовослужбовців.

«Спершу діти читали книжки, наприклад, твори Надії Гуменюк, розвивали уяву, фантазували, адже дитяча фантазія безмежна. Вони придумували, як їхні герої поводитимуться в тих чи тих ситуаціях.

Вважаю, що в наш такий напрочуд стресовий час цей проєкт дуже важливий і корисний для дітей. Потрібно дбати про наших дітей, про наше майбутнє. У цьому випадку дорослі скоординували свої зусилля, аби діти отримали позитивні емоції та необхідні знання», – сказала Алла Єфремова.
Деякі заняття проходять за участі патрульних, які розповідають дітям, зокрема, про правила дорожнього руху та допомагають малечі створювати ролики, присвячені цій тематиці.
«На заняттях із мульттерапії змінюється аудиторія. До нас приходять різні діти. Результат вони бачать відразу. Діти зліпили героїв, сфотографували їх і за допомогою працівників бібліотеки, як-от Любов Фрадинська і Віта Новосад, змонтували відео. І протягом дня ролик можна переглянути на нашій сторінці у Facebook. Діти дуже радіють цьому», – наголосила директорка Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.
Як додала Алла Єфремова, заняття з мульттерапії надалі проводитимуть у книгозбірні, адже діти залюбки їх відвідують, а працівники бібліотеки завжди готові до співпраці та до роботи, яка дає позитивний ефект. Усі анонси майбутніх подій можна віднайти на Facebook-сторінці бібліотеки.
Проєкт із мульттерапії в книгозбірні реалізують за підтримки волонтерського руху «Меценати для солдата». Його керівник Руслан Теліпський зауважив, що бібліотека для юнацтва є одним із їхніх головних партнерів.

«На базі цього закладу ми маємо свій штаб, тут збираємося і проводимо різноманітні заходи. Наприклад, зараз триває виставка-ярмарок картин зі збору коштів на ЗСУ. Також наші волонтери постійно плетуть маскувальні сітки чи костюми для військових, а також проводять збори коштів для ЗСУ, поранених бійців.

Окрім того, ми завжди проводимо заходи для дітей. Передусім волонтерський рух опікується дітьми, в яких війна відібрала татусів і безтурботне дитинство. До 24 лютого під нашою опікою було понад 250 таких дітей», – розповів він.
Працівниця бібліотеки Любов Фрадинська є багатолітньою волонтеркою «Меценатів для солдата». Саме вона запропонувала представникам волонтерському руху долучитися до різноманітних заходів для дітей. До слова, заняття з мульттерапії щоразу збирає близько 15 дітей.

«По середах ми збираємо діток. У бібліотеці проходить мульттерапія. Також ми додатково залучаємо наших партнерів, аби вони пригостили чимось дітей після занять чи розважили їх», – зауважив Руслан Теліпський.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus