USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У луцькому навчально-виробничому комбінаті відремонтували дах

9 Листопада 2017 14:37
Капітальний ремонт даху над швейним цехом здійснили за рахунок міського бюджету у комунальному закладі «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат ЛМР». Окрім того, до нового року планують відремонтувати стелю, на якій є сліди протікання.

Ремонтні роботи 9 листопада оглянули заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Зіновія Лещенко.

Як розповів директор КЗ «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат ЛМР» Павло Шейко, у закладі навчається 586 учнів, яких навчає 16 викладачів і 4 майстри практичного навчання. З його слів, заклад призначений для допрофесійної підготовки школярів та спрямовує учнів при подальшому виборі професій. Згідно з міністерською програмою, каже директор закладу, діти можуть відвідувати різні профілі: слюсарна справа, різьба по дереву, машинна вишивка, лінгвістика (основи перекладу англійської та польської мов), оператор комп’ютерного набору, перукарська справа.


На сьогоднішній день, пояснив Павло Шейко, завдяки міській владі відремонтоване мембранне покриття у 164 квадратних метри, також зроблений проект на шатровий дах на 1134 квадратних метри, окрім того, міська влада пообіцяла до нового року відремонтувати стелю у швейному цеху, вартість ремонтних робіт складе близько 200 тисяч гривень.

За словами Ігоря Поліщука, над швейним цехом повністю протікав дах, на стелі є сліди затікання, але зараз зроблений капітальний ремонт покриття, також потрібно ремонтувати дах над основним приміщенням.


«Наразі ми ознайомлюємося з профтехосвітою, з навчальними закладами, які готують спеціалістів робітничих спеціальностей, адже на сьогоднішній день фінансування цих освітніх установ йде з місцевого бюджету. Будемо дивитися на склад груп, умови навчання дітей та затребуваність професій. У цьому закладі найбільш затребуваною є автосправа та перукарська справа, натомість швейна справа затребувана менше, втім за навчання на цій спеціальності платить центр зайнятості», - каже радник міського голови.


Також Ігор Поліщук поділився своєю точкою зору щодо перекладання державою фінансування професійно-технічної освіти на місцеві бюджети.

«Держава спонукає до шокової терапії для того, щоб органи місцевого самоврядування на місцях визначили затребуваність професій, та фінансували навчання згідно з потребами. Наприклад, є два училища, які навчають однакової спеціальності, проте в цих обох закладах групи на цій спеціальності незаповнені, тому їх потрібно об’єднувати в одному училищі. Оптимізацію професійно-технічної освіти потрібно проводити, але потрібно пам’ятати про людей, які працюють у навчальних закладах і для яких робота – єдине джерело заробітку. До процесу оптимізації потрібно підходити обережно та виважено, адже на сьогоднішній день профтехосвіта навчає таких спеціальностей, які є в дефіциті, особливо в умовах, коли багато працівників виїжджає закордон», - резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus