USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У псевдореабілітаційному центрі у Луцьку утримували навіть іноземців

20 Червня 2019 15:40
Не лише українців, а й іноземних громадян неправомірно утримували під виглядом лікування у так званому реабілітаційному центрі «Ренесанс», що знаходився у Луцьку на вулиці Володимирській та у селі Гаразджа на вулиці Піддубцівській.

Про це повідомили під час брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території Волинської області, що відбувся сьогодні, 20 червня.
Як повідомив начальник міжрайонного оперативно-розшукового відділу Північного-регіонального управління ДПС України Євгеній Гуляєв, під виглядом псевдореабілітації у центрі «Ренесанс» перебували не лише громадяни України, а й іноземці.

«Усі злочини, здійснені під прикриттям так званого реабілітаційного центру, пов’язані з торгівлею людьми. Викрита діяльність злочинної протиправної групи, що під виглядом нібито реабілітації людей, незаконно їх утримувала. Перебування постраждалих у центрі здійснювалось через родичів. Під виглядом так званого лікування у псевдореабілітаційному центрі перебули не лише громадяни України, а й іноземних держав. Усіх цих людей поміщали в такі центри для того, щоб в подальшому отримувати значні грошові кошти за це і використовувати їх з подальшою злочинною метою. В ході залучення спеціальних підрозділів провели низку обшуків, внаслідок яких виявили понад 50 осіб, які перебували у зазначених центрах. Двадцять осіб із них можна вважати жертвами діяльності злочинної групи», - зауважив Євгеній Гуляєв.

За станом на сьогодні тривають слідчі дії.

Так, декілька днів тому, аби звільнити громадян, яких неправомірно утримують всередині центру «Ренесанс», правоохоронці вибили вікна й двері.

Як повідомив один із пацієнтів псевдореабілітаційного центру, приїхав на лікування добровільно, проте його силоміць утримували в установі протягом 26 місяців.

«Умови не сильно відрізняються від тих, що у в’язниці чи армії. Мені є з чим порівняти, бо я був і там, і там. Сьогодні 9 днів, як не стало мого батька, але мене навіть на похорони не відпустили. Жодного лікування, окрім ізоляції, нам не проводили», - каже колишній пацієнт «Ренесансу».
Нагадаємо, у 2017 році під Луцьком викрили і провели обшуки у так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних. Центр «Волна плюс» оскандалився на всю Україну – пацієнти заявили, що їх насильно утримували у кілька поверховій хаті. Не випускали на вулицю та відібрали телефони, щоб неможливо було зв’язуватися з родичами, які доречі думали, що їх рідні там лікуються, і платили за це «лікування» десятки тисяч гривень.

За словами підопічних центру, ніякого лікування їм не проводили. Зрештою полоненим вдалося зв’язатися з рідними та правоохоронцями і повідомити, що їх незаконно позбавили волі. Поліцейські визволили з реабілітаційного полону 20 людей та відкрили кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ШО Показати IP 20 Червня 2019 16:49
значить утримували?! Їх всіх виловили на вулицях і самовільно викрали? Що несете? Як по вашому наркошу чи алка, у яких ломка чи "труби горять" можна позбавити залежності відпускаючи вільно гуляти по місту і даючи користуватись засобами зв "язку.
Gh Показати IP 20 Червня 2019 18:04
А чому не можна йому давати користуватись засобами зв‘язку? А тому що подзвонить рідним і розкаже, що ніякого лікування немає. Це все розвод. Просто тримають як в приватній тюрьмі неугодних, щоб квартиру забрати, майно роздерибанити
Сатурн до Gh Показати IP 20 Червня 2019 19:30
ти що несеш?ти звідки знаєш????вони багатьом людям реально допомогли....багато є вдячних матерів...наркоманія-велике зло...а мусорня, замість того, щоб допомогти боротися з наркоманією, тільки такими "викриттями" всіляко сприяє цьому.....
Капітан очевидність до Сатурн до Gh Показати IP 24 Червня 2019 09:37
Вам має бути нескінченно соромно за підтримку торгівлі людьми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus