USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді прийняли програму, аби врегулювати разові соціальні виплати

26 Травня 2021 15:11
Аби уникнути блокування рахунків і несанкціонованого стягнення коштів у зв’язку з недоотриманням грошей із державного бюджету, необхідних на виплату разової соціальної допомоги до 5 травня, депутати Луцької міської ради прийняли Програму забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2021-2023 роки.

Про це стало відомо 26 травня під час пленарного засідання 12-ї сесії Луцької міської ради.

Як раніше інформувала директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради, депутатка Вікторія Майборода, бюджет Луцької міської територіальної громади не отримав достатньо коштів із державного бюджету, аби виплатити до 5 травня щорічну разову соціальну допомогу учасникам бойових дій, інвалідам війни, передбачену в законі «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Розмір цієї допомоги, залежно від статусу пільговика, має становити дві-три мінімальні пенсії. Щороку Кабінет Міністрів приймає постанову, якою регулює розмір допомоги. Розмір виплати, визначений у постанові, набагато менший, ніж передбачено в законодавстві. Тому пільговики звертаються до суду, який стає на їхню сторону.

У результаті заручником стає Луцька міська рада, яка змушена виплачувати судові витрати з бюджету міської територіальної громади.

Торік 7423 особи отримали фінансову допомогу. На це потреба, відповідно до закону, становила 51,5 мільйона гривень. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, Луцьк профінансували лише в межах 10 мільйонів гривень. Тобто 41,5 мільйона гривень через рішення суду буде змушений покривати міський бюджет. Цього року потреба становить 53,35 мільйона гривень, із яких Луцьк отримав 9,22 мільйона гривень Тому департамент соціальної політики підготував Програму забезпечення виконання рішень суду та виконавчих документів на 2021-2023 роки, загальний бюджет якої становитиме 30 тисяч гривень.

Депутати підтримали проєкт рішення. Це дозволить уникнути блокування рахунків департаменту соцполітики міськради та несанкціонованого стягнення коштів.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 26 Травня 2021 23:13
Загальний бюджет програми становитиме 30 тисяч гривень? СОЛІДНА СУМА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus