USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькраді виділили гроші на світлофор на Дубнівській і підвищення зарплатні вчителям

9 Вересня 2020 11:09
Із міського бюджету передбачили кошти на облаштування світлофора на вулиці Дубнівській і на підтримку спорту в місті. Також Луцьк отримав кошти на підвищення зарплат вчителям у зв’язку з підняттям мінімалки.

Про це йшлося 9 вересня під час позачергового засідання 92-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про бюджет Луцької міської територіальної громади на 2020 рік із врахуванням змін.

Як розповіла директорка департаменту фінансів і бюджету Лілія Єлова, у зв’язку з підняттям із 1 вересня мінімальної заробітної плати бюджету міста надійшла освітня субвенція в розмірі 7,155 мільйона гривень на оплату заробітної плати вчителям.

Також місто отримало 2,896 мільйона гривень на придбання житла сімейного типу та купівлю помешкань для забезпечення дітей-сиріт.

Окрім того, депутати передбачили 1 мільйон гривень на озеленення міста, 500 тисяч гривень – на придбання сміттєвих контейнерів, 1 мільйон гривень – на облаштування скверів, 0,5 мільйона гривень – на реконструкцію зовнішнього освітлення, 3,4 мільйона гривень – на ремонт вулиць і дворів, 49,9 тисячі гривень – на дорожні знаки тощо.

Також із міського бюджету передбачили 800 тисяч гривень на встановлення світлофора на вулиці Дубнівській.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт нагадав, що у зв’язку з трагедією на Дубнівській, де збили на смерть дитину, він також звернувся до патрульних, аби вони оглянули території біля навчальних закладів.

«Скоро біля кожного навчального закладу може бути світлофор», – сказав Григорій Пустовіт.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук закликав колег передбачити 69 тисяч гривень на придбання обладнання для Федерації гімнастики міста Луцька. Він нагадав, що міська рада викупила колишній «Спартак», де зараз близько 400 діток займаються гімнастикою. У закладі було проведено ремонт, однак не вистачає спеціального килима для занять гімнастикою.

Ще 50 тисяч гривень він запропонував виділити департаменту сім’ї, молоді та спорту на ремонт спортивних полів зі штучним покриттям у місті.

«На окремі об’єкти закінчується гарантія. Деякі спеціально попсували самі мешканці, тому необхідно робити дрібні ремонти, аби утримувати в належному стані поля, на яких займаються сотні дітей», – сказав Ігор Поліщук.

Також у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією, пов’язаною з карантином, він закликав колег-депутатів виділити 150 тисяч гривень на програму підтримки спортивних федерацій, «аби окремі клуби змогли доіснувати до кінця року».

Депутат Павло Данильчук запропонував виділити 100 тисяч гривень на підтримку футбольного клубу «Волинь АТО».

«Хлопці гідно представляють місто Луцьк і Волинь загалом», – зазначив він.

Депутати підтримали проєкт рішення разом із усіма запропонованими змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus