USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку безкоштовно обстежують на гепатит та ВІЛ-інфекцію

23 Листопада 2020 09:28
20-27 листопада триває Європейський тиждень тестування на вірусні гепатити В і С.

Волинський обласний центр громадського здоров’я також долучився до європейської ініціативи, тож запрошує усіх охочих безплатно та анонімно обстежитися на вірусні гепатити В і С, а також ВІЛ-інфекцію.

Пройти експрес-тестування можна цього тижня, з понеділка по п’ятницю, в КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 1» (м. Луцьк, вул. Бенделіані, 7) з 10.00 до 13.00.

Процедура тестування – швидка та безболісна. Результат швидкого тесту готовий уже за 15 хвилин: до 5 хвилин – підготовка і забір крові з пальця, 10 хвилин – очікування результату.

Перед тестуванням можна отримати консультацію лікаря щодо ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів В та С.

Чому це важливо?

За даними Центру громадського здоров’я України, близько мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 000 – не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.

Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду здоров’ю. Адже що раніше вірус знайдено, то раніше людина потрапляє під медичний нагляд і розпочинає лікування.

Наразі повністю вилікуватися від ВІЛ неможливо. Натомість сучасна антиретровірусна терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.

Гепатиту С можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на гепатит С. Цього року в Україні є 29 815 курсів для лікування від вірусного гепатиту С. Тобто держава може вилікувати близько 30 000 українців безплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus