USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку діятиме нове положення щодо цифрової топографічної основи території

22 Березня 2019 12:19
Документ ухвалюватимуть з метою приведення до сучасних вимог.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 березня.

Депутати розглянули проект положення про інформаційні ресурси єдиної цифрової топографічної основи території міста Луцька як складової частини системи баз даних містобудівного кадастру.

Як пояснив начальник управління містобудування та архітектури міськради Веніамін Туз, йдеться про приведення до ладу правовстановлюючих документів. Вказаним положенням керується служба містобудівного кадастру у складі управління і документ не змінювали вже протягом десяти років.

Ведення інформаційних ресурсів єдиної цифрової топографічної основи міста здійснюється з метою: забезпечення містобудівної діяльності – створення геодезичних та картографічних матеріалів і даних для планування території, проектування, будівництва і реконструкції об’єктів житлово-цивільного, виробничого, комунального та іншого призначення, розвитку соціальної, інженерної та транспортної інфраструктури, а також проведення необхідних топографо-геодезичних та інженерних вишукувань; забезпечення координатно-просторової й інформаційної сумісності усіх геоінформаційних ресурсів, що створюються в результаті кадастрової, топографо-геодезичної, проектної, моніторингової та управлінської діяльності на території міста; мінімізації дублювання та вартості робіт, пов’язаних зі збиранням та реєстрацією інформації про об’єкти та явища на території міста.

Вважають, що створення ІР ЄЦТО забезпечить підвищення оперативності та якості інформаційної підтримки прийняття управлінських рішень на основі широкого застосування геоінформаційних систем і технологій в діяльності управлінь та відділів міської ради, комунальних підприємств, установ і організацій при вирішенні таких основних завдань:

- прогнозування розвитку міста;

- обліку земельних ділянок, будинків і споруд;

- регулювання земельних відносин у сфері містобудування та архітектури;

- експлуатації об’єктів комунального господарства та інженерних систем життєзабезпечення населення, моніторингу стану цих об’єктів, формуванню програм їх розвитку і реконструкції;

- моніторингу даних про благоустрій території міста та даних про його порушення;

- оцінки стану та розвитку транспортної мережі, системи управління транспортом, телекомунікацій і відповідної інфраструктури, підготовки проектів розвитку транспортної мережі та системи управління транспортом на території міста;

- обліку та охорони пам’яток архітектури і містобудування, регенерації історичних поселень;

- містобудівного моніторингу та моніторингу використання міських земель;

- обліку даних та моніторингу проведення підготовчих та будівельних робіт на території міста;

- обліку природних ресурсів та ландшафтів на території міста, планування їх використання, охорони та відтворення;

- контролю за раціональним використанням територіальних ресурсів, аналізу реалізації затвердженої містобудівної документації та інше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus