USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку ексдиректор комунального підприємства привласнив 110 тисяч

24 Лютого 2021 20:58
Понад 109 тисяч гривень із бюджету Луцька привласнив колишній директор КЗ «Центр туризму, спорту та екскурсій» управління освіти і науки Волинської ОДА, дописавши додаткові робочі години підставній особі.

Про це під час сесії міської ради розповіла перша заступниця керівника Луцької місцевої прокуратури Волинської області Катерина Балас, звітуючи про діяльність прокуратури за 2020 рік.

Як йдеться у звіті, слідчі СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області протягом 2020 року завершили розслідування у 13 кримінальних провадженнях, в яких встановлено збитки, заподіяні місцевому та державному бюджетам, в загальному розмірі у понад 640 тисяч гривень.

Наприклад, 3 квітня 2019 року слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом привласнення службовою особою грошових коштів.

З 21 січня 2015 року по 26 вересня 2018 року ексдиректор КЗ «Центр туризму, спорту та екскурсій» з метою привласнення коштів вніс неправдиві відомості щодо кількості відпрацьованих годин певним працівником до табелю обліку робочого часу, що не відповідало дійсності. Колишній директор добре знав, що зазначена особа ніколи не працювала у закладі та жодних робіт у ЦТСЕ не виконувала. Цим він заподіяв комунального закладу матеріальної шкоди майже на 110 тисяч гривень. Станом на сьогодні кримінальне провадження перебуває на розгляді у Луцькому міськрайонному суді.

Вочевидь, йдеться про колишнього директора комунального закладу Леоніда Толстіхіна, який очолював комунальний заклад протягом 32 років. З 26 вересня 2018 року і донині посаду директора Центру туризму спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації займає Богдан Бальбуза.

Всього, зі слів Катерини Балас, із 640 тисяч гривень збитків, заподіяних у 2020 році місцевому та державному бюджету на території Луцька, під час досудового розслідування та судового розгляду вдалося повернути трошки більше 528 тисяч гривень.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 25 Лютого 2021 11:18
Збитки, що серйозно??? Скоро будете рахувати збитки галузі туризму, які завдав за 2 роки взятий безпідставно і незаконно бальбуза. Він цей напрямок знищив вже. А на махінації з пальним для авто і скручуванням вимірювальних приладів там вже на три таких кримінали хватає
Віталій Показати IP 25 Лютого 2021 12:33
ЦТСЕ ще навіть і 20 років тому була "темною конячкою" для певних видів " освоєння" бюджетних коштів. Всі хто в "темі" про це знають! Висновок - всі хто може взяти завжди беруть, хоч новий , хоч попередник. І тільки не пишіть тут нижче в коментарях що ситуація може помінятися! ))
Микола Показати IP 25 Лютого 2021 18:11
В художній школі теж є такі теми, люди роками числяться і не ходять на роботу. Це така фішка комунальних закладів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus