USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відбувся туристичний зліт за участю 300 кращих спортсменів області

28 Червня 2015 14:58
Близько 300 кращих спортсменів – збірні команди юних туристів майже зі всіх районів та міст Волині, – змагалися між собою у таборі «Сонячний». Захід відбувався протягом 19-25 червня, і приурочили його до 75-річчя обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, – повідомили організатори.

Учасники конкурували у трьох видах туризму – пішохідному, велосипедному та водному, спортивному орієнтуванні, долали дистанції комбінованого туристсько-краєзнавчого маршруту та конкурсній програмі з туристських навичок.

У командних змаганнях з техніки пішохідного туризму юні туристи долали «Смугу перешкод», яка складалася з різноманітних підйомів, спусків, траверсу, навісної переправи, транспортування «потерпілого». Спортсмени продемонстрували хороший рівень підготовки.

Найсильнішими у цьому виді стали школярі Камінь-Каширського, Старовижівського, Ратнівського, Ківерцівського та Рожищенського районів.

На комплексній дистанції з естафети водного («Слалом» на байдарці) та велосипедного туризму («Фігурне водіння» та «Тріал»), кращі результати у молодшій групі продемонстрували команди Камінь-Каширського, Маневицького та Луцького районів, у старшій групі – лідерами стали представники Маневицького, Ківерцівського районів, а також спортсмени Луцька.



4-етапна естафета зі спортивного орієнтування проходила на нових картах у районі мотодрому у селі Гаразджа. На змаганнях використовувалась електронна відмітка, за допомогою якої учасники відслідковували свої результати на табло. Найшвидше подолала дистанцію у молодшій групі команда Любомльського району, у старшій – орієнтувальники з Луцька.

Найважчим випробуванням став комбінований туристський маршрут, який відбувався за системою раллі. Долаючи дистанцію походу, а це понад 9 кілометрів у старшій групі і 7 кілометрів у молодшій, учасники виконували спеціальні завдання на контрольних пунктах маршруту. Під час міні-походу юні туристи демонстрували вміння орієнтуватися на місцевості – за картою, заданим азимутом, легендою; виконували спеціальні завдання – розпалювали багаття, надавали долікарську допомогу, робили топографічну зйомку місцевості, завдання з краєзнавства, вимірювали висоту та відстань до об’єкту. Найкраще подолали дистанцію та набрали найбільше балів за виконання завдань на маршруті команди Старовижівського та Луцького районів.



Крім змагальної спортивної частини, діти брали участь у конкурсах «Туристської пісні», «Туристсько-краєзнавчої вікторини», «Фотоконкурсі». Родзинкою програми був конкурс з «Туристського ретро», який передбачав участь 10 чоловік від делегації та обов’язково одного ветерана туризму. Цікава дистанція включала в себе елементи долання та використання спорядження колишніх років – встановлення намету старого зразка на кмітливість, в’язання грудної обв’язки, підйом на стременах та інші.

Не менш цікавою була дистанція ретро-орієнтування. Спортсмени долали дистанції до 8 кілометрів по карті, окремі ділянки якої були складені в різні періоди розвитку орієнтування. Крім того, і відмітки на контрольних пунктах відповідали тим періодам – від штампів до електронних.

Така насичена програма зльоту дала можливість кожній команді проявити себе з кращого боку. Результати підраховували окремо серед старшої та молодшої вікових груп.

Отож, турнірну таблицю серед старшої групи очолили команди з Луцька, Маневицького та Старовижівського районів, серед молодшої групи – школярі Камінь-Каширського, Старовижівського та Луцького районів.

В загальному заліку серед делегацій на 60-му ювілейному обласному туристичному зльоті володарями переможного кубку стала команда Луцька, друге місце посіла делегація Старовижівського, і третє – у спортсменів Луцького районів. Переможці та призери отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки, медалі та пам’ятні сувеніри на згадку про ювілейний зліт юних туристів, присвячений 75-річчю обласного Центру туризму, спорту та екскурсій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталя Показати IP 29 Червня 2015 08:13
Молодці! Ярославе Юрійовичу, так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus