USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фестиваль дитячого театру у Луцьку: війна і кохання очима дітей

2 Грудня 2017 13:17
Форум громадських інституцій в рамках культурного проекту «Lutsk Junior theatre» розпочався в Луцьку. Творчі дитячі колективи з Луцька, Львова та Рівного представлять чотири вистави на соціально-побутову тематику, не оминули учасники й теми війни.

Театралізовані виступи за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Благодійної організація «Творчість заради життя» та Луцької міської ради відбуваються у Палаці культури міста Луцька 2 грудня.

Розпочав Форум громадських інституцій театральний колектив «Коло» УДЮМК міста Львова виставою «Тонка срібляста нить» за мотивами однойменної повісті Поліни Жеребцової.

Тонка сріблиста нить є символом смерті, військові називають її «розтяжкою». Це оповідь - про дві чеченські війни, під час якої одні радіють збагаченню, а інші щодня ризикують життям заради виживання, про біль втрату та ставлення військових до вбивства.

Далі на учасників форуму чекає «Темна кімната» від колективу «Експресія» СНУ імені Лесі Українки (Луцьк), прем’єра вистави «Задзеркалля» від творчої студії N.Zh (Луцьк), «Оскар і рожеві пані» дитячої театральної студії Рівненського академічного обласного театру ляльок.

Зауважимо, що вистави, які пропонують юні актори, мають гостре соціальне, морально-етичне підгрунття: чеченська війна очима дитини, перше кохання, складні стосунки з однолітками, непорозуміння з батьками, історія невиліковно хворого хлопчика.

Керівник проекту Наталія Журавльова зауважила, що перевага форуму над фестивалем у тому, що тут діти не змагаються за першість, а мають можливість проявити себе, поспілкуватися з однодумцями та знайти нові знайомства.

Усіх лучан закликають відвідати захід, вхід - вільний для всіх охочих.
До слова, нещодавно театралізована імпреза «Lutsk Junior Theatre-2017» відбулася в арт-галереї Фонду Ігоря Палиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus