USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинським ОТГ не вистачає коштів для розвитку

22 Жовтня 2018 13:33
У Луцьку обговорили розвиток місцевого самоврядування та проблеми фінансування об’єднаних територіальних громад.

Про це йшлося 22 жовтня під час засідання регіональної платформи з розвитку місцевого самоврядування у Волинському регіональному відділені Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС» на тему: «Про вдосконалення механізмів законодавчого регулювання бюджетних відносин на 2019 рік». Захід організували у конференц-залі Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Як зазначив виконавчий директор Волинського РВ АМУ Богдан Самойленко, такі засідання є щорічними. «В рік ми проводимо два-три таких засідання, запрошуємо всіх членів Асоціації міст України, це є об’єднанні територіальні громади. Ми є активними учасниками реформи місцевого самоврядування з 2015 року».
«Засідання проходять для того, щоб обговорити всі проблемні питання, які виникають під час впровадження і розвитку місцевого самоврядування. Сьогодні на часі питання бюджету на 2019 рік. Є низка питань, які Асоціацією міст України лобіюються у Верховній Раді. Сьогодні буде донесена до народного депутата позиція АМУ з тим, щоб підготовити відповідні документи з метою лобіювання позиції членів асоціації», - зауважив Богдан Самойленко.

«Основними проблемними моментами у бюджеті є недостатня кількість закладених коштів на розвиток місцевого самоврядування. Якщо ми сьогодні говоримо про створення об’єднаних територіальних громад, то потрібно профінансувати належним чином розвиток інфраструктури ОТГ. Ми розуміємо. Кожна створена громада має бути сильна. До прикладу, там має бути сучасний садочок, відповідної якості школа. Тобто, ми створюємо громади згідно з європейським зразком. Це питання залежить від належного фінансування», - наголосив виконавчий директор.
Проблемні питання щорічно обговорюються за участю народних депутатів України. Участь у сьогоднішньому засідання взяла Ірина Констанкевич, яка зауважила, що на рівні уряду все частіше йдеться про багатомільярдне зростання бюджетів ОТГ. «Мені дійсно відомо, що окремі ОТГ це мають. Однак, якщо порівнювати з усією картиною, то говорити про такі багатомільярдні зростання не можна. З одиничних прикладів робити узагальнення не варто. Отож, вихідна точка, яка обрана урядом для вирахування проблематики ОТГ, вже неправильна», - зазначила народний депутат.
Також Ірина Констанкевич наголосила на важливості напрацювання конкретних кроків, над впровадженням яких потрібно починати роботу вже негайно. «Це мають бути конкретні пропозиції, які сформовані, як лист на кожного депутата-мажоритарника. Це має бути зроблене в найближчий тиждень. Ці пропозиції мають бути напрацьовані, узгоджені з усіма і зареєстровані», - наголосила народна обраниця.

Під час зустрічі також обговорили питання щодо основних напрямків законодавчого врегулювання міжбюджетних відносин за доходами на 2019 рік та особливості формування місцевих бюджетів ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ну ну Показати IP 22 Жовтня 2018 16:46
шоб ОТГ була сильною, треба шоб на її території були підприємства - промислові і с/г. решта порожні балачки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus