USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку – грандіозне закриття фестивалю «Поліське літо з фольклором»

26 Серпня 2018 09:00
Закриття міжнародного етнофестивалю «Поліське літо з фольклором» відбулося в Луцьку на стадіоні «Авангард». Це єдиний в Україні фестиваль такого масштабу й цього року він вдався на славу.

Нагадаємо, що у фестивалі взяли участь колективи з шести іноземних країн, які представляють чотири континенти. Зокрема, Азію презентуватиме колектив з Індії, Африку – колектив з Єгипту, Північну Америку – колектив з Мексики, Європу – учасники з Литви та Італії. Відкриття фестивалю відбулося 22 серпня, гості презентували свою культуру в Луцькому замку. Вже наступного дня навчитися танцювати національні танці Туреччини, України, Литви та Індії на Театральному майдані у Луцьку мали змогу усі охочі у рамках міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором». Святкували іноземні гості з лучанами й День Незалежності показуючи свої національні танці.

«Я задоволений цьогорічним проведенням фестивалю, адже він приносить місту додатковий колорит, дає містянам та гостям нові враження, а нам новий досвід. Здійснюючи такі міжкультурні обміни ми відкриваємо для себе нові горизонти, розширюємо світогляд та збагачуємося культурно», - розповів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Автoр тa зaснoвник прoекту - зaслужений діяч мистецтв Укрaїни Юрій Вoйнaрoвський каже, що гості вражені красою міста та привітністю лучан.

«Спілкуючись з гостями, я бачу, що вони дуже задоволені й мають лише найкращі враження про Луцька та наших людей. Адже впродовж цих днів вони багато гуляли містом, навіть до 2 ночі нашим парком, щоб побачити ілюмінації. І за цей час їм ніхто навіть не нагрубив, навпаки, вони казали, що лучани привітно зустрічали, усміхалися, махали рукою вітаючись і робили спільні світлини.

Наш фестиваль вже має свою традицію та режисуру, втім, щороку для глядача є щось нове. Для прикладу, цього року вперше у нас виступав колектив з Єгипту, а це 45-та країна, яка побувала в Луцьку за часи «Поліського літа з фольклором». Окрім цього за час фестивалю три колективи робили виїзди у Рівне та Боратин. Приємно, що постійно більшає глядачів та любителів фестивалю. Зауважимо, колектив з Польщі не хотів їхати, мовляв, у нас війна і дітей бояться відпускати. Але я думаю, що це політичне рішення. Адже єгиптяни навпаки просили нас, щоб долучитися до фестивалю», - розповів Юрій Войнаровський.
Зауважимо, що партнером фестивалю є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який виділив на проведення заходу 260 тисяч гривень.

Одним із яскравих моментів фестивалю був виступ представників із Єгипту, під час якого танцюрист хвилин з 10 невпинно крутився на одному місці, виконуючи заворожуючий танець з яскравим одягом.
Здавалося б, що фізично вже не можливо довше танцювати, однак єгиптянин із новою силою продовжував танець.
Бурхливими оплесками зустріли й сексуальний танець й гостей з Індії.
Негода та сильний дощ намагалися завадит фестивальникам, однак український народний танець розігнав хмари й усі учасники фестивалю, разом з іноземними представниками, виконали народний танець України.
А на згадку про фестиваль від Луцької міської ради колективи отримали подарунки та відзнаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Катя Показати IP 26 Серпня 2018 10:12
Це було неймовірно!!!!
Вячеслав Показати IP 26 Серпня 2018 12:23
Насправді зворушливе дійство,бугато ємоцій,навіть сльози у деяких учасників .Хотілось щоб всі організатори і всі хто може поширили інформацію скористались нагодою.Нехай знають що тут на Волині відбувся такий фестиваль
Анатолій Показати IP 26 Серпня 2018 16:53
Шановна редакція ТРК"Алерс", підскажіть, будь-ласка, де можна подивитися трансляціїю концерту? Дякую!
Глядач Показати IP 30 Серпня 2018 12:01
Потужно! ЧЕКАЮ НАСТУПНОГО ФЕСТИВАЛЮ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus