USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Поліське літо з фольклором»: у Луцькому замку стартував міжнародний фестиваль

22 Серпня 2018 20:38
Виступи колективів, які представляють чотири континенти, етнодискотека та різноманітні майстер-класи – саме таким обіцяє бути 15 міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором», який відбудеться 22-25 серпня в обласному центрі Волині.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося у Луцькому замку 22 серпня.

У фестивалі беруть участь колективи з шести іноземних країн, які представляють чотири континенти. Зокрема, Азію презентуватиме колектив з Індії, Африку – колектив з Єгипту, Північну Америку – колектив з Мексики, Європу – учасники з Литви та Італії. Своєю чергою, Україну презентуватиме колектив «Черемшина» з Чернівецької області. Виступатимуть також представники Камінь-Каширського, Ківерцівського та Любешівського районів, загалом 10 колективів виступлять за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Окрім того, участь у фестивалі візьмуть колективи з Луцька.
Ще до початку офіційного відкриття учасники колективів залюбки фотографувалися з усіма охочими, а вже згодом директор фестивалю Юрій Войнаровський закликав колективи вийти на сцену. Він привітав гостей міста та лучан з початком фестивалю, а також подякував за те, що вони завітали у Луцький замок. Також Юрій Войнаровський висловив вдячність іноземним колективам, які знайшли змогу приїхати до Луцька.
Народний депутат України Ірина Констанкевич, своєю чергою, також привітала усіх зі стартом фестивалю, а також відзначила, що «Поліське літо з фольклором» - це велика культурно-мистецька подія не лише для Волині, а й для України.

«Фестиваль – це можливість не лише побачити мистецтво інших країн та інших народів. На мою думку, це і можливість продемонструвати, чим унікальна та багата наша рідна земля. А вона багата не лише традиціями, не лише минувшиною, а багата людьми, які творять нове мистецтво та акумулювали в собі все найкраще, що було створене колись. Для мене цей фестиваль особливий тим, що на ньому присутні колективи від трьох волинських районів – Ківерцівського, Любешівського та Камінь-Каширського, адже це саме ті колективи, які продемонструють істинне волинське мистецтво, саме вони є носіями полісько-волинської автентики», - зазначила Ірина Констанкевич та побажала усім отримати максимум задоволення від спілкування мистецького, творчого та особистісного.
Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що йому надзвичайно приємно, що в Луцькому замку вкотре відбувається культовий фестиваль, який вперше був проведений у 1994 році. «Нам дуже приємно, що такі фестивалі відбуваються у нашому місті, оскільки це можливість розважитись, гарно та з користю провести час. Також це можливість презентувати Луцьк і серед гостей з інших міст України, і серед іноземних гостей. «Поліське літо з фольклором» відіграє дуже важливе значення у житті нашого міста. Я вітаю всіх учасників та бажаю гарно провести час, а учасникам, які не були у Луцьку, подивитися наше місто», - побажав він.

Також Ігор Поліщук подякував Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який і в попередньому році, і цьогоріч підтримує фестиваль. Зокрема, у цьому році на проведення фестивалю Фонд Ігоря Палиці виділив 255 тисяч гривень.
Також до вітань долучився заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, який привітав усі учасників на волинській землі, що славиться талановитими та добрими людьми. Він передав вітання від волинської громади, депутатів обласної ради, а також від голови облради Ігоря Палиці та побажав, щоб усі чотири дні фестивалю запам’яталися присутнім на все життя.
Опісля вітальних слів настала черга колективів демонструвати свою майстерність, і традиційно номери розпочали колективи з України.
Зауважимо, що у суботу, 25 серпня, о 17 годині на Театральному майдані відбудеться фестивальна мозаїка за участю зарубіжних та українських колективів. А вже о 18 годині святковою ходою учасники фестивалю пройдуть до стадіону «Авангард», де о 19 годині стартує урочисте закриття «Поліського літа з фольклором».

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 22 Серпня 2018 21:15
і шо?
Іван до Микола Показати IP 22 Серпня 2018 22:22
І всьо
гладач Показати IP 23 Серпня 2018 08:49
Це не берегиня де все в одну дуду... Кожного разу не перестаю дивуватися колективам! Дякую за фестиваль і за яскраві враження!!!
Мацик Показати IP 23 Серпня 2018 14:29
Це безкоштовно чи десь продають білети?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus