USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку інспектували ремонт шкіл та дитсадків

12 Липня 2018 15:48
У Луцьку інспектували хід проведення ремонтів закладів дошкільної освіти №№ 12,7 та ЗОШ №3. Як виявилося, через прогріхи будівельників у минулі роки тепер доводиться витрачати сотні тисяч гривень на збереження об’єктів.

Розпочали огляд із комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 Луцької міської ради». Тут навчається близько тисячі учнів, будівлю відкрили 1985 року. Нині вже втретє відбувається підсилення. Цього разу з міської казни виділили 753 тис. грн. Загалом, через помилки в будівництві з міської казни вже витратили 2 млн. грн.

Зараз у школі є 200 маячків, які дозволяють бачити, як відбувається просідання фундаменту.


Ситуацію роз’яснює головний інженер управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур.

«Коли будували школу, то не дотрималися технологічних норм, і замість паль залили фундамент. Ця школа побудована в заплаві річки Стир, і при підйомі рівня води в річці піднімається і рівень води довкола, відповідно вона потрапляє під фундамент і у підвальні приміщення. А це призводить до того, що вимиває пісок із подушки фундаменту, відповідно, утворюються пустоти й з’являються тріщини. Для прикладу, у подібній зоні на болоті у нас зведена 9 школа, але вона стоїть на палях, і таких проблем немає», - пояснює Коцур.


Далі інспектували ремонтні роботи в закладі дошкільної освіти №12.


«Заклад заснований ще 1961 року, тому будівля потребує капітального ремонту. Я директор закладу вже 5 років, за цей час вже зробили капремонт харчоблоку, каналізаційної системи. А торік ми вже повністю замінили старі вікна на енергоощадні. Усе це вдалося зробити завдяки фінансуванні Луцької міської ради», - розповідає директор Оксана Олійник.


Зі слів виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта, такі перевірки дозволяють вчасно виправляти недоліки в роботі.

«У літній період здійснюємо дуже багато ремонтних робіт. У кожному закладі намагаємося покращити умови до нового навчального року. В даному випадку, коли говоримо про цей садочок, то тут було дуже багато проблем із протіканням даху, який за 60 років ніхто не ремонтував капітально. Як бачимо, роботи виконуються якісно.

Інспекція буде тривати все літо, адже ми контролюємо і заклади освіти, і заклади охорони здоров'я, й це дає свої результати. Для прикладу, нещодавно ми відвідали заклад на вулиці Ветеранів, де ведеться термомодернізація стін. Ми побачили, як переможці тендерів неякісно виконували роботу, тому вимушені були відмовитися від цієї бригади. Ганебний приклад можна навести і по ЗДО № 40 біля 27 школи, який кілька років тому збудували, але неякісно, і він почав розвалюватися, тепер, щоб його зберегти - довелося з міської казни виділити мільйон на зливову каналізацію», - розповів Григорій Пустовіт.


Та додав, що більшість дитячих садів потребують капітального та поточного ремонту, адже вони давно зведені, і їм не своєчасно приділялася увага.

Наступним оглянули заклад дошкільної освіти №7.

Тут відбувається капремонт харчоблоку: заміна труб, каналізаційної системи, плитки, ремонт стелі, заміна вікон. На це з бюджету міста передбачено близько 250 тисяч гривень. У перспективі завдяки коштам з НЕФКО запланована повна термомодерніазція закладу, заміна лампочок на енергоощадні й багато іншого. Вже договір підписаний, ідуть перемовини з консультантами.


«Харчуванню дітей ми приділяємо особливу увагу, адже приготування їжі має відбуватися у нормальних умовах із дотриманням усіх санітарно-гігієнічних вимог. Бо те обладнання, яке тут було, встановлювалося 10-20 років тому і просто застаріло, за ним складно було працювати. Встановлення нового дасть не лише комфорт, а й значну економію коштів на витрати електроенергії, і за 15 років це окупиться», - каже радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.


Зауважимо, що загалом на ремонт та енергоощадні заходи закладів освіти в Луцьку у 2018 році запланували витратити 60 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Батько Показати IP 12 Липня 2018 21:16
Навіщо ремонтувати те що не ремонтується, ну скріплять стіни, але ж вони в повітрі не можуть вісіти. Марнотратство, небезпека для дітей!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus