USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку підприємства відмовляються від відбування у них громадських робіт засудженими

20 Червня 2021 21:30
Окремі керівники підприємств Луцької територіальної громади відмовляються від відбування у них засудженими громадських робіт, пояснюючи це тим, що, мовляв, у них не вистачає наглядачів за цими особами.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як проінформувала начальниця Луцького міськрайонного відділу філії Державної установи Центр пробації у Волинській області Алла Павловська, пробація – це відносно нова для України, але ефективна в усьому світі система відбування покарань без ізоляції від суспільства, мета якої підвищення безпеки громади шляхом попередження нових злочинів.

З її слів, у штаті Луцького відділу Центру пробації, що розташований на вулиці Січовій, 22, працюють 22 людини.

Станом на сьогодні на обліку у луцькому відділку пробації перебуває 575 чоловік. З них 362 особи – звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном, 9 осіб засудили до виправних робіт, 68 – до громадських, стільки ж до стягнення адміністративного покарання у вигляді суспільно-корисних та громадських робіт із забороною займати певні посади і певною діяльністю – 48 осіб.

З початку року з обвинувальним актом направлено до суду лише двох осіб, які перебувають на обліку.

«Враховуючи те, що рішенням міської ради відбувають засуджені громадські роботи у відповідності до затвердженого переліку робіт та підприємств, є певні проблеми із керівниками підприємств, які офіційно ніби й не відмовляються від відбування у них засудженими громадських робіт, але фактично не приймають їх на роботу, пояснюючи це тим, що, мовляв, у них не вистачає наглядачів за засудженими. Ці питання вони будуть узгоджувати з органами місцевого самоврядування, а в даному випадку – з міською радою», – зазначила Алла Павловська.

Нагадаємо, у лютому 2021 року у Луцькій міській раді затвердили перелік об’єктів Луцької міської територіальної громади для відбування громадських робіт засудженими та порушниками, а також види цих робіт.

Так, у переліку підприємств і комунальних закладів, які взяли до себе на громадські роботи засуджених та порушників, – ЖКП №2 та 3, Луцька кооперативна житлово-експлуатаційна контора №8 житлово-будівельних кооперативів, КП «Парки та сквери м. Луцька», Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування, Луцьке районне управління поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, Луцьке відділення №

Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області, КП «Луцький зоопарк», Луцький міськрайонний суд Волинської області, Державний історико-культурний заповідник у Луцьку, КП «Ласка», військова частина А2466 та КЗВО «Волинський медичний інститут».

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що майже два місяці працює без електропостачання Луцький міськрайонний відділ філії Державної установи Центр пробації у Волинській області.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus