USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть посилити контроль за дотриманням пішоходами ПДР

4 Жовтня 2019 08:44
У Луцьку пропонують посилити контроль за дотриманням пішоходами правил дорожнього руху.

Відповідну петицію зареєстрував Вадим Слива. До кінця збору підписів залишилося 13 днів.

Лучанин звернув увагу на те, що пішоходи щодня порушують правила дорожнього руху, наприклад, переходячи та перебігаючи дорогу в непризначених для цього місцях або на заборонний сигнал світлофору чи рухаючись посеред дороги між автомобілями.

«Особливо прикро спостерігати, коли старші люди тягнуть за руку або везуть у візку дитину між машинами, хоча до пішохідного переходу йти метрів 50. Це і зайва небезпека для дитини, і величезна проблема у вихованні, адже дитина привчається нехтувати правилами та елементарною безпекою руху. Такі пішоходи часто є причиною ДТП, адже водії для уникнення зіткнення з пішоходом вимушені здійснювати небезпечні й непередбачувані маневри», – зазначив Вадим Слива.

Та вказав, що часто пішоходи перебігають дорогу на проспекті Соборності (на початку підйому на міст, де закінчується паркан на розподільчій смузі) та на ділянці від Північного ринку до повороту на проспекті Молоді, на проспекті Перемоги, на перехресті проспекту Відродження і вулиці Загородньої тощо.

Лучанин акцентував, що з настанням осінньо-зимового періоду нехтування правилами пішоходами особливо небезпечне, адже темніє дуже рано. Та додав, що на порушення не реагують ані працівники поліції, ані муніципали.

«У зв'язку з цим прошу вжити заходів для інформування пішоходів всіма доступними методами про небезпеку при порушення ПДР як для них, так і для інших учасників дорожнього руху, а також посилити контроль, особливо в місцях масового порушення ПДР. А також запровадити масове покарання пішоходів нарівні з водіями, щоб привчити їх до відповідальності», – зауважив Вадим Слива.

Щодо батьків, які переводять дітей через дорогу з порушенням ПДР, відзначив, що з ними додатково потрібно проводити роз'яснювальні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сусід Вадима Показати IP 4 Жовтня 2019 08:51
Спочатку зробіть безпечні переходити А дана людина любить поганяти от і йому мішають бо треба їхати з меншою швидкістю
місцевий Показати IP 4 Жовтня 2019 09:29
а коли водії порушують ПДР на пішохідному переході що з ними робити, попробуйте перейти по пішохідному переході по вул. К. Карого на Декабристів, там не один дебіл на авто не зупиняється коли даже намаєся перейти з дитиною, де наші патрульні, чи треба самим з ними боротися другими методами
Viking до місцевий Показати IP 4 Жовтня 2019 20:26
Розлупи очиська, та візьми у руки правила дорожнього руху і 10 разів прочитай : розділ 4 , пункт 14. Може лишишся живим. Не хочеш читати, то тобі тоді можна переходити вулицю будь-де і в будь-який момент, запливати п'яним за буйки, їсти яд, та пхати руки в розетку під високою напругою.
Наталя Показати IP 4 Жовтня 2019 09:41
Повністю погоджуюся з Вадимом. ОБОМА РУКАМИ ЗА!!! Це ви ще на ГПЗ не заїжджали, там взагалі їдеш що ідеш, бо пішоходи взагалі не дивляться де та там зебра, мало того, вони навіть не звертають уваги на машину, просто собі йдуть і все.
Хм до Наталя Показати IP 4 Жовтня 2019 10:56
От не треба тут, я живу там і немає такого як ви пані Наталія пишете. Ви б краще написала те як шоферам не стають на переході між ринком і Зеброю, а тут переходять батьки з дітьми яких ведуть в садік. Спочатку хай поліція зробить безпечні переходи а тоді щось кажіть. Вчора ввечері на волі вам і доказ що переходи для людей не є безпечні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus