USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку хочуть придбати 200 контейнерів для роздільного збору сміття

24 Квітня 2018 20:38
Вирішити питання встановлення контейнерів для роздільного збору сміття у Луцьку пропонують, виділивши мільйон гривень з міського бюджету.

Зважаючи на те, що багато будинків у місті не мають контейнерів для роздільного збору сміття, шляхи вирішення проблеми шукали, обговорюючи зміни до міського бюджету під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 квітня.

Наразі контейнери для збору пет-пляшок встановлює за власні кошти підприємство «Вторма-Волинь», яке, як розповів директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, повністю забезпечило цими контейнерами мікрорайон, що обслуговується товариством «М.Ж.К.». «Вторма-Волинь» готове надати ще 50 контейнерів, для яких наразі шукають майданчики. Загалом для міста потрібно понад 300 таких контейнерів, кожен з яких коштує 5-7 тисяч гривень. Коли місто купуватиме власні контейнери, підприємство просто забиратиме свої.

Отже, член комісії Павло Данильчук пропонував виділити кошти на купівлю 200 контейнерів для роздільного збору сміття. Мільйон гривень на придбання цих контейнерів пропонується спрямувати, знявши з ремонту прибудинкових територій. Кошти планують згодом повернути завдяки роботі нової сміттєсортувальної лінії.

Юрій Крась зазначив, що у разі виділення коштів можна буде придбати протягом місяця, а «Луцькспецкомунтранс» впорається з обслуговуванням цієї кількості контейнерів, оскільки місто все одно змушене переходити на роздільний збір сміття, щоб виконати закон. На сміттєсортувальній лінії працюватимуть приблизно 50 чоловік і вона повинна бути не дотаційною, а прибутковою. Одним з джерел доходів стануть саме пет-пляшки. Вже оголосили тендер на придбання пресу, який пресуватиме всю вторсировину, тож обладнання повинно запрацювати до червня.

Члени комісії підтримали пропозицію щодо спрямування мільйона гривень на закупівлю контейнерів для роздільного збору сміття.

Нагадаємо, про те, що у місті працюватиме сміттєсортувальна лінія, повідомляв перший заступник міського голови Григорій Недопад. З його слів, до запуску сміттєсортувальної лінії потрібно закупити додаткове обладнання для її функціонування та облаштувати певні допоміжні приміщення, також прописують логістику, адже сподіваються, що паралельно будуть встановлені 120 контейнерів для сортування сміття, які будуть закуплені за кошти міста Ліппе (Німеччина). Відповідно до рішення виконкому, з 1 червня забороняють вивіз невідсортованого сміття на полігон у Брищі підприємствам, установам і фізичним особам, які зареєстровані за межами Луцька. Винятки зробили лише для Жидичинської та Княгининівської ОТГ та Прилуцької сільради. Нова сміттєсортувальна лінія, яка дозволить розвантажити полігон твердих побутових відходів у Брищі запрацює у Луцьку у мікрорайоні вулиці Дубнівської вже у червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus