USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку хочуть встановити двоставковий тариф на теплову енергію

15 Липня 2020 10:17
В обласному центрі Волині хочуть встановити двоставковий тариф на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів.

Про це йшлося 15 липня під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Так, ДКП «Луцьктепло» має намір звернутись до виконавчого комітету з проханням затвердити двоставковий тариф, аби забезпечити належне функціонування у міжопалювальний період.

Зокрема, для формування двоставкового тарифу на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води передбачено погодження органами місцевого самоврядування пооб’єктного переліку теплового навантаження в розрізі категорій споживачів.

Як ідеться в проекті рішення, двоставковий тариф дозволяє зменшити фінансове навантаження на споживачів в опалювальний період та забезпечити зменшення збитків підприємства, створити засади для підвищення якості безперебійного теплопостачання споживачів. Впровадження двоставкового тарифу дозволяє забезпечити фінансову стабільність підприємства, підготувати теплове господарство до роботи в опалювальний період.

Таким чином, аби встановити двоставковий тариф, члени виконкому погодили реєстр приєднаного теплового навантаження у розрізі категорій споживачів та об’єктів теплоспоживання державного комунального підприємства «Луцьктепло».

Директору підприємства Івану Скорупському відповідно до погодженого реєстру приєднаного теплового навантаження для всіх категорій споживачів доручили провести розрахунки та в установленому порядку надати їх до виконавчого комітету для встановлення двоставкових тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів.

Довідково. Принцип двоставкового тарифу простий: сума, яку мешканці мали б сплатити в опалювальний сезон за тепло, розбивається на увесь рік, аби полегшити навантаження на сімейні бюджети. Двоставковий тариф на тепло складається з двох частин: «умовно-постійні» (абонентська плата) та «умовно-змінні витрати» (плата за фактично спожиту теплову енергію).

Абонплату, «умовно-постійні витрати» мешканці сплачують впродовж року. Кошти, отримані у вигляді абонентської плати від населення, спрямовуються на потреби підприємства. Зокрема, на придбання матеріалів (труб, засувок, компенсаторів), сплату різноманітних податків і зборів, виплату заробітної плати і відрахувань по заробітній платі.

Абонплата є не додатковою платою. Це - просто розщеплення тарифу на 12 місяців. У підсумку, загальна сума, яку витрачає мешканець на послуги з теплопостачання за рік, є такою ж , як і при одноставковому тарифі за 6 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
олександр Показати IP 15 Липня 2020 11:39
так переживають за людей що аж страшно стає. злодії коли ви вже нажретесь. Крали зимою а хочуть ще й літом красти в людей останнє, а хто не заплатить за літнє опалення то заберуть за борги квартиру. Чому не дають дозволів на теплові лічильники в квартирах бо не буде як красти.
Колік Показати IP 15 Липня 2020 11:41
А ви не рибний суп їли(уху)
Народна прокуратура Показати IP 15 Липня 2020 12:10
Оплата здійснюється згідно з показаннями будинкового лічильника і змінюється в залежності від щоденної температури повітря. Котельні також регулюють подачу тепла в залежності від цього фактора. В який спосіб вони збираються визначати розмір оплати на рік - на власний розсуд, поглянувши на стелю?
Му Показати IP 15 Липня 2020 12:54
Вже так було, навіщо наступати на граблі повторно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus