USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть звести три 9-поверхівки на чужій землі

25 Червня 2019 14:25
На вулиці Степана Кривенького, 22, 24, 26 хочуть звести три дев’ятиповерхові будинки. Громадськість виступає категорично проти, адже на частині землі знаходяться об’єкти приватної власності. Окрім того, ймовірна забудова знаходиться в межах водоохоронної зони.

Про це йшлося 25 червня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Представник громадськості Ігор розповів, що, відповідно до підготовленого проекту, заплановано будівництво трьох багатоповерхівок, дві з яких мають знаходитися на території ТзОВ «Ремторгпостач», одна – на ділянці, не призначеній для житлової забудови.

«Вказана земля не належить до житлового фонду. Вона призначена для обслуговування комерційних приміщень», – сказав Ігор і додав, що для спорудження 9-поверхівок передусім потрібно було би дослідити, кому належать згадані земельні ділянки, а потім уже змінювати їхнє цільове призначення.

Окрім того, потрібне узгодження громади, оскільки це напряму пов’язане з нею питання.

Директор ТзОВ «Ремторгпостач» Віктор Мельничук звернув увагу на те, що при підготовці проекту навіть не врахували те, що на землі знаходяться склади та інші господарські будівлі підприємства.

Також забудовник заплутує громадськість і представників товариства, переконуючи обидві сторони в тому, що проводилися громадські слухання і всі дали згоду на спорудження багатоповерхівок.

Депутат, голова комісії Микола Федік зауважив, що цей проект рішення вже виносили на розгляд сесії міської ради, однак обранці громади його так і не підтримали.

Отож, комісія вирішила звернутися до управління містобудування і архітектури, аби там пояснили, хто відповідає за проект, і надали оцінку, чи не порушує він генерального плану забудови міста, чинного законодавства і права громадян, які проживають неподалік згаданої території.

Також було ініційовано провести в майбутньому зустріч із громадою, представниками міськради та забудовником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 25 Червня 2019 14:49
Перше. Чи відповідає такий намір забудовника вимогам генерального плану, плану зонування і детальному плану забудови ? Друге. Яке рішення містобудівної ради при архітекторі міста ? Третє. А чому не висловлює своєї позиції Спілка архітекторів ? Громадо, візьміться !
укр Показати IP 25 Червня 2019 15:39
медаль ще ім дати за будівництво нікому не потрібного будинку в районі
33-ій Показати IP 25 Червня 2019 22:46
а хто забудовник ? Чому ні слова не сказали ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus