USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку Лесин ясен може простояти ще десятки років, – науковці

26 Травня 2020 22:38
Двохсотлітній ясен у Луцьку потребує санітарної чистки сухих гілок та балансування крони. Такого висновку дійшли науковці, які напередодні обстежували дерево. Якщо ясен «оздоровити», він може простояти ще десятки років.

Про це каже науковець Анатолій Кушнірук, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, наприкінці квітня дерево обстежили місцеві екологи і склали акт про погіршення його стану. Дереву – 200 років, за переказами, говорить науковиця волинського університету Тетяна Данилюк-Терещук, біля нього в дитинстві проводила час Леся Українка.

Для порятунку дерева місцеві екологи покликали столичних науковців. Вони обстежуватимуть дерево упродовж двох тижнів, тоді представлять свої рекомендації. За роботу їм із міського бюджету заплатять 48 тисяч гривень. Напередодні науковці оглянули дерево та озвучили перші експертні висновки.

Кандидат біологічних наук Національного університету біоресурсів і природокористування України Анатолій Кушнірук розповів:

«Перше, що ми будемо рекомендувати, – зробити санітарну чистку дерева, бо багато сухих гілок. На перспективу треба зробити баланс крони, бо тут замок, багато людей і дерево має нахил».

Керівниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак додала, що спеціалістів цієї галузі в Україні дуже мало, тому довелося залучати з Києва. Окрім науковців тут працює і група альпіністів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцянин Показати IP 27 Травня 2020 09:35
Кронуєте його. Наші комунальники знають толк в підрізанні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus