USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на 20% збільшився пасажиропотік у тролейбусах. Як карають безбілетників

6 Вересня 2022 19:58
У луцьких тролейбусах на початку вересня на 20% зріс пасажиропотік у порівнянні з серпнем.

Як розповів Суспільному директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Миронюк, це за рахунок школярів і студентів.

З його слів, перевірки оплат у транспорті нині проводять 14 контролерів.

«Розмір штрафу за безквитковий проїзд – 20-кратний від вартості проїзду. Якщо вартість проїзду 6 гривень, то це 120 гривень. Якщо у студента вартість проїзду 3 гривні, то він оплачує 60 гривень штраф», – зазначив Анатолій Миронюк.

«Оплата проїзду для школярів і студентів у луцьких тролейбусах становить три гривні, в маршрутках школярі платять сім гривень. Студенти вищих навчальних закладів і профтехучилищ оплачують у маршрутці повну вартість проїзду 14 гривень, якщо не мають пільг», – говорить керівник відділу транспорту міськради Віктор Главічка.

Зі слів посадовця, актуалізацію електронних квитків для студентів провели ще в середині серпня.
«Студенти, які продовжують навчання у наших навчальних закладах, ВНЗ, в професійно-технічних училищах, які розташовані у Луцькій тергромаді, повинні звернутися із студентським квитком у CityCard і його актуалізувати», – каже Віктор Главічка.
Декілька разів у тиждень завозить у художню студію школярку Єву її бабуся Надія Троневич. Жінка говорить: онука користується учнівським електронним квитком.
«Їдемо з Дубнівської і в нас погане сполучення. Її батько возить на машині. Ось ми приїхали за пів години, а можемо запізнитися на пів години. Тут не вгадаєш, дуже погане сполучення. Особливо тролейбус: раз в годину ходить», – каже пенсіонерка.

Студентка Зоряна Лихач їздить на навчання в Луцьк із села Підгайці велосипедом. Розповідає: і гроші економить, і швидше, ніж громадським транспортом, дістається до університету. З її слів, до міста дістається за 15-20 хвилин.
«Тролейбус до мене не доходить, я маршрутками користуюся. Якби я їхала на маршрутці, то виходила б за 40-50 хвилин. Я оплачую 14 гривень, мені дорога сюди – 28 гривень за один день», – зазначила студентка.

Правом пільгового проїзду у міському громадському транспорті також користуються школярі і студенти, які приїхали в Луцьк із тимчасово окупованих територій або місць, де нині тривають бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus