USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Власники житлових будинків у Луцькій громаді зможуть купити сміттєві контейнери за 70% вартості

15 Березня 2023 12:47
В обласному центрі Волині затвердили положення, відповідно до якого власники будинків зможуть купити сміттєвий контейнер за 70% вартості, а окремі категорії – за ще нижчою ціною.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про положення про закупівлю контейнерів для забезпечення потреб власників житлових будинків садибної забудови Луцької міської територіальної громади у 2023 році за кошти бюджету.

«Люди виносять в приватному секторі сміття в мішках, яке потім розносять тварини. Але в приватному секторі також має бути порядок. Тому ми і приймаємо цю програму», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Дія положення поширюється на житлові будинки садибної забудови Луцької міської територіальної громади, власники та/або зареєстровані особи яких виявили бажання придбати контейнери для побутових відходів. Положенням передбачається закупівля Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємством «Луцькспецкомунтранс» контейнерів для побутових відходів за кошти бюджету територіальної громади.

На отримання контейнера безкоштовно матимуть право: пенсіонери віком від 75 років; особи з інвалідністю І групи.

На придбання за ціною 50% вартості закупівлі матимуть право: військовослужбовці Збройних сил України; члени сімей загиблих військовослужбовців (батьки, подружжя); учасники бойових дій; особи з інвалідністю ІІ групи внаслідок війни.

На придбання за ціною 60% вартості закупівлі матимуть право пенсіонери, а на придбання за ціною 70% вартості – всі інші заявники.

Для придбання контейнерів заявникам потрібно буде подати пакет документів до «Луцькспецкомунтранс». Відзначимо, що заявники матимуть право на придбання контейнерів за цінами нижче вартості закупівлі одноразово.

Як наголошував раніше Луцький міський голова Ігор Поліщук, не потрібно громадян на зборах ставити перед фактом: або ви купуєте контейнери, або вас будуть штрафувати.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Спиридон Показати IP 15 Березня 2023 15:05
Та в нормальних громадах ці контейнери роздають безоплатно, наприклад у Боратинській ТГ. А тут ціла історія ! Зосталось , конкурс оголосити! Соромно. Та ше й загрози про штрафи. Роздай, тоді і штрафуй.
Анонім Показати IP 15 Березня 2023 15:40
організувати продаж контейнерів "на виплат" через щомісячний рахунок на вивезення сміття орієнтація організаторів поки не дозволяє?
Андрій Показати IP 15 Березня 2023 15:56
дивно, що ціну не вказують... що б не вийшло, що зі знижкою дорожче ніж в епіцентрі....
Слухняний громадянин Показати IP 16 Березня 2023 18:42
Купити контейнер пропонуєте? Великий і гарний? Це цікаво! Самовивозом чи доставите, за окрему плату? Добре, я подумаю-почекаю - може за півроку буде нове рішення, щоб усі купили контейнери для роздільного сортування сміття. Отоді вже точно куплю! А тим часом і сміття підзбираю, щоб було чим контейнер наповнити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus