USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За півроку в міському транспорті Луцька може не бути кондукторів

14 Листопада 2018 12:16
Низку пропозицій врахували у рамках обговорення проектів документів, що регламентуватимуть роботу електронної системи обліку пасажирів у маршрутках та тролейбусах міста.

Про це йшлося під час круглого столу щодо обговорення проектів рішень виконавчого комітету міської ради 14 листопада.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Володимир Степанов, раніше обговорювали документи, які виноситимуть на розгляд виконкому. Це правила користування міським пасажирським транспортом, порядок здійснення контролю за оплатою проїзду у громадському транспорті та порядок визначення оператора електронних систем обліку пасажирів. Врахували пропозиції, що надійшли від «АТП 10701», департаменту економічного розвитку міськради та юридичного департаменту.

Заступник начальника управління Олександр Середа розповів, що найбільш суттєві доопрацювання внесли до проекту проведення конкурсу на визначення оператора системи автоматизованої системи обліку пасажирів. Наприклад, доопрацювали порядок проведення конкурсу. Він відбуватиметься у три етапи. Під час першого етапу засідання буде відкритим, з залученням громадськості та ЗМІ. Відбуватиметься розкриття конвертів з документами претендентів і озвучення конкурсних пропозицій. Другий етап відбуватиметься у закритому режимі, після опрацювання поданих документів ухвалюватимуть рішення про допуск претендентів до третього етапу. Третій етап полягатиме у тестуванні на автобусі чи стендовому макеті. Також розробили низку критеріїв, за якими відповідно до бальної системи обиратимуть претендента.

Учасники повинні будуть надати довідки з ДФС про відсутність заборгованості, підтвердити наявність необхідних фінансових ресурсів чи можливості їх залучення. Не допускатимуть також тих, хто пропонуватиме обладнання виробництва країни-агресора. Також наполягали на врахуванні наявності сканера QR-кодів у претендентів.

Генеральний директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц відзначив, що завдання полягає в тому, щоб автоматизувати облік пасажирів та плату за проїзд, щоб вже за півроку підприємство працювало без кондукторів. Він наголосив, що обов’язково потрібно врахувати видачу пасажиру чеку, адже без нього здійснювати контроль практично неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2018 14:42
Дуже смішно про розкриття конвертів. А навіщо сидіти і запаковувати все в конверти щоб потім їх розпаковувати. А просто по теках розкласти не можна? Відносно чеків для контролю: вони потрібні лише при оплаті готівкою, або карткою без смартфона в кишені, інакше пасажир може показати чек який прийде на електронну пошту, а це ще здешевить вартість проїзду, адже не треба паперу і друку. Може з часом і до цього дійдуть. І ще тепер виникає питання - контролери будуть на кожній зупинці задо*увати пасажирів? І такий сервіс потрібен?
Па Показати IP 15 Листопада 2018 15:10
Та введіть посади контролерів у маршрутках. На єлектротранспорті це питання вже вирішено. Пасажири оплачують. А от у маршрутках простір безпредела. Відсутні контролери. Тут контролювати треба не пасажира,а водія. І нетреба забирати гроші з казни міста, яка формуеться з податків пасажирів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus