USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Картка лучанина та дорожчий проїзд для приїжджих: як працюватиме електронна система у міському транспорті

5 Листопада 2018 12:38
Електронні картки для пільговиків, можливість плати за проїзд банківською карткою та вища вартість проїзду для немісцевих: різноманітні варіанти впровадження у Луцьку автоматизованої системи обліку плати за проїзд напрацьовують спільно з перевізниками та депутатами міськради.

Про це йшлося 5 листопада під час засідання круглого столу з обговорення проектів рішень виконкому щодо правил користування міським пасажирським транспортом, затвердження положення про оператора електронних систем та положення про порядок здійснення контролю оплати проїзду.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Володимир Степанов, вказані документи проходять напрацювання в міськраді. Вони стосуються впровадження у місті автоматизованої системи обліку оплати проїзду. Степанов нагадав, що вже відбулися три круглі столи, отримали зауваження від департаменту економічної політики, АТП 10701, АТП №1 та юридичного департаменту. Кінцеву редакцію документів планують винести на розгляд членів виконкому. Пропозиції перевізників прийматимуть у письмовому вигляді до кінця тижня.
Депутат Павло Данильчук зауважив, що потрібно визначитися, з якими валідаторами працюватимуть. Він відзначив, що є противником мобільних терміналів і виступає за стаціонарні валідатори.

На це Володимир Степанов зауважив, що одночасно запровадити стаціонарні валідатори в 60 тролейбусах та 200 автобусах неможливо, тож буде перехідний період тривалістю 3-6 місяців. Наприклад, в Тернополі роз’яснювальна робота тривала півроку, людей привчали до придбання електронних карток.

Він розповів, що персоніфіковану картку лучанина виготовлятимуть органи влади і видаватимуть пільговим категоріям населення. Також буде безтермінова персоніфікована картка лучанина, якою пасажир зможе користуватися за бажанням, замість банківської картки. Окрім цього, буде не персоніфікована картка для приїжджих, яку можна буде поповнювати і користуватися нею в тролейбусах і автобусах. Також передбачають, що відрізнятиметься вартість проїзду. Наприклад, лучанин платитиме 5 гривень, немісцевих – 6, а той, хто купуватиме квиток за готівку, – 8 грн. Це робитимуть для того, щоб якомога швидше вивести готівку з транспортних засобів.
Також є варіанти, коли пільговики не зможуть користуватися карткою до 10 години ранку, щоб працездатне населення могло доїхати на роботу. Або ж після 20 години вартість проїзду буде вищою, щоб зацікавити перевізників дотримуватися графіків руху автобусів. Виконком зможе регулювати картки за терміном та вартістю. Хочуть передбачити максимальну кількість варіантів, які охоплюють оплату (оплата банківською карткою, карткою лучанина, смартфоном тощо). Персональна картка пільговика видаватиметься винятково жителям Луцька, жителі сіл не зможуть користуватися пільговим проїздом. ОТГ зможуть за свої кошти закуповувати картки для своїх пільговиків, щоби вони їздили безплатно у Луцьку. Пільговий проїзд здійснюватиметься винятково за персоніфікованою карткою.

Присутні представники перевізників наполягали на тому, що друкованого квитка з валідаторів бути не повинно, а на першому етапі, мовляв, квитки можна буде розповсюджувати у кіосках на зупинках громадського транспорту.

Наразі вирішили, що пропозиції перевізників прийматимуть у письмовому вигляді до 9 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
1 Показати IP 5 Листопада 2018 12:49
Ціна за проїзд повинна бути однакова......інакше це зловживання антимонопольним становищем
Маня до 1 Показати IP 5 Листопада 2018 14:31
То пройдись по супермаркетам і розясни їм що вони мають ставити однакові ціни на все
скептик до Маня Показати IP 5 Листопада 2018 18:01
не плутай Божий дар з яєшнею. вартість однієї і тієї самої послуги не може бути різною для різних громадян, оскільки це є порушенням Конституційного права рівності перед законом. у супермаркеті товар має однакову ціну для всіх покупців.
реаліст до скептик Показати IP 5 Листопада 2018 21:51
може. елементарний приклад - в однієї людини є картка супермаркету на знижку, в іншої нема. не плутай, пардон, х*р з пальцем. конституційна рівність стосується громадянський прав і свобод, і ніяк не регламентує конкретні господарські відносини чи право на вільне встановлення цін на більшість товарів. як і право їх продавати чи не продавати по бажанню лівої п'ятки.
Анонім Показати IP 5 Листопада 2018 12:53
Хто це такий розумний придумав по 8грн. за готівку, це що за підвищення.
Вах Показати IP 5 Листопада 2018 13:09
Приіде дядько з києва і буде кататись тролейбусом???думаю шо таксі візьме..
бляха Показати IP 5 Листопада 2018 13:14
правильно! то всі полішуки приписані десь за Ковелем,а живуть в Луцьку! давно пора таке зробити!
... до бляха Показати IP 5 Листопада 2018 13:15
і пенсіонерам які працюють проїзд зробити однаковий з усіма!
хай до ... Показати IP 5 Листопада 2018 13:17
я рахую що пенсіонерам потрібно ну нехай 10 безкоштовних поїздок на місяць!!!не більше а взагалі зробити проїзд як студентам і учням! це буде справедливо!
пенсіонер до хай Показати IP 5 Листопада 2018 14:20
Хочу бачити, як ти таке мудре допрацюєш до пенсії, нехай 2000, заплатиш за комунальні послуги і тобі болячками покрутить руки-ноги і ще платитимеш по 8 грн в транспорті або обійдешся 10-ма поїздками в місяць. Виходить - працюєш в Луцьку, податки платиш в місто, ОТГ придумали,а платити - ти не лучанин. Може бути так, що не зможете на своїх бляхах їздити (зір, ревматизм, поліартрит і ін. старечі хвороби) Полюби ближнього свого!!!
Хай до пенсіонер Показати IP 5 Листопада 2018 16:52
Ви голову собі полінуйтеся,а проклинати людину не можна. І машина в мене на укр. Регістрації
Лучанка до пенсіонер Показати IP 5 Листопада 2018 19:53
Моя бабуся живе в селі і ніяких знижок по пенсійному на автобусний квиток до райентру не має.. А сусдська бабуся(Лучанка) кожного ранку їде разом зі мною у тролейбусі №15 бо їй цікаво коли цукор в сільпо подешевшає.. Тому шановний робимо висновки: 1. Пенсіонери, що живуть в селі ніякої користі з того безкоштовного проїзду не мають, тому обмеження в 10 поїздок це навіть занадто шикарно. 2. Ця бабуся може їздити набагато пізніше.. і якби ввели обмеження на пільговий проїзд після 10 ранку, то вона так і зробила б.
Пенсіонер 2 до Лучанка Показати IP 5 Листопада 2018 22:54
Люди, звідки така ненависть до пенсіонерів? Ви ж теж ними будете! А що їм не треба у аптеку, лікарню чи магазин? Вони ж відпрацювали не менше ніж 30-40 років і платили справно та чесно податки. Раніше не можна було інакше. А тепер більшість отримує зарплату неофіційно та не платить податки. Ми заслужили на повагу та Хоча б якісь пільги. Чи ви дописувачі вважаєте що пенсіонери вже і жити не повинні, бо не мають права. Жахливе суспільство стало.
згідний до бляха Показати IP 5 Листопада 2018 13:36
я також думаю що селяни платять податки в свої громади,там ділянки получають,паї мають! а користуються всім міським!
маня Показати IP 5 Листопада 2018 13:16
Вже не знають що придумати!?. Є гроші - Українська гривня - і я хочу ними розраховуватись. Нашо придумувати велосипед. А - картки- шмартки , валідатори , беготівковий розрахунок - то все в чиїхсь інтересах.
бляха до маня Показати IP 5 Листопада 2018 13:20
а кому гроші платити??водію....через це купа аварій кондукторів то немає!
Лучанка до маня Показати IP 5 Листопада 2018 13:53
В тому то і діло,що хочуть зробити,щоб водії не мали ніяких справ з живими грошима. В нас ціни на транспорт так і ростуть,бо 1500грн вдень водій віддає власнику маршрутки,а щоб накрутити собі зарплату починає обганяти інших водіїв, хитрувати і т.д. Ви взагалі бачили як водії ганяють аби заробити більше грошей?!
123 до маня Показати IP 5 Листопада 2018 14:33
Тобі, маня, ніхто раніше не казав, що ти... як би то виразитись... не з розумних, одним словом
мама Показати IP 5 Листопада 2018 14:28
картки на проїзд треба видавати в організаціях. Багато працюючих доїжджають з ближніх сіл. Податки -то ідуть в місто.
Вася Показати IP 5 Листопада 2018 14:37
Які в нас всі знавці фіскальної політики, як виявляється)
ветеран Показати IP 5 Листопада 2018 16:02
Почитайте свою статтю, в ній пожний абзац це порушення конституційних прав людини. В жодному із Законів не має вимог проїзду пільговика у визначені години, це Ваші перевізники і депутати видумки які суперечать усім безвинятку Законам України. (перелік законів в кожному тролейбусі наклеєно на склі).
123 до ветеран Показати IP 5 Листопада 2018 16:47
Аналогічно як і немає вимоги надавати пільги в принципі
оля до 123 Показати IP 6 Листопада 2018 10:14
Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2018 16:16
Шоби зараз не придумували з оплатою за проїзд - краще, як це було організовано в Українській РСР, ви не в змозі запропонувати. Про ціни мовчу. Я за переконанням далеко не комуніст, але виникає слушне питання - може суть проблеми не в тому криється ? Дай бог, до виборів осінить прозріння !
Навіяло Показати IP 5 Листопада 2018 16:47
Я якось інакше собі уявляю "круглі столи" (даруйте, що не на тему), але дядьки в куртках.. бракує ще хіба що матросів з "трьохлінєйками" і сигаретного диму, щоб сокиру можна було вішати. Оце так рівень. Тому мені якось не віриться, що рішення будуть на користь лучан. Але "картка лучанина" має сенс, особливо якщо йдеться про транспорт і громадські місця.
скептик Показати IP 5 Листопада 2018 18:09
"вєрной дорогой идете, товарісчі !!!!!" наступним етапом буде встановити КПП на вїзді до міста і брати з іногородній плату за вїзд.
анонім до скептик Показати IP 6 Листопада 2018 10:00
правду пишеш. ще кпп не вистачає на в.їзді і місто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus